Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1
Paris - klassiskt romantiskt resmål. Men inte i topp inför Alla hjärtans dag.

Boom för romantiska resor just nu

En mysmiddag på tu man hand i Alla hjärtans tecken blir till en romantisk storstadshelg. Researrangörerna upplever nu en bookningsboom inför kommande helg.

Resesajten Skyscanner har inför Alla hjärtans dag på lördag, 14 februari, roat sig med att checka av bokningsläget gällande storstadsresor.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Det visar sig att de hotellbokningarna i London ökat med 41 procent och i Amsterdam med 61 procent jämfört med den gånga helgen.

- En förklaring är att Alla hjärtans dag i år infaller hamnar på en lördag. För att få tid med varandra väljer många uppenbarligen att resa iväg på en romantisk weekend, säger Lisa Imlach, pr-manager på Skyscanner.

I sajtens undersökning svarar hälften av de tillfrågade svenskarna att det är viktigt att skämma bort sin partner på Alla hjärtans dag. Och bokningsstatistiken skvallrar om att en weekendresa är en populär kärleksförklaring.

Global statistik visar att det en bokningsboom av hotellrum ägt rum inför kommande veckoslut.

Det dock inte klassiskt romantiska städer som Venedig och Paris som toppar listan. Fler väljer i stället att tillbringa helgen i London eller Amsterdam. Paris hamnar först på tredje plats.

Skyscanners statistik över svenska sökningar visar att många drömmer om att resa iväg på en Alla hjärtans dag-weekend.

Flest svenska sökningar av flygbiljetter sker till London och på topplistan finns flera städer som, i klassisk bemärkelse, inte rankas som typiskt romantiska, exempelvis Warszawa och Berlin.

Populäraste städerna för flygsökningar: 

1.London

2.Paris

3.Berlin

4.Amsterdam

5.Budapest

6.Barcelona

7.Prag

8.Rom

9.Warszawa

10.Madrid

Mest läst