Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/18

Bomblarm avblåst på Hisingen

Ett föremål som misstänktes vara farligt hittades under lördagsmorgonen vid Wieselgrensplatsen i Göteborg. Efter att Nationella bombskyddet undersökt fyndet kunde man konstatera att det var ofarligt. – Det var en domkraft, helt ofarligt, säger en polisman vid platsen till GP.

Det misstänkta föremålet hittades i närheten av Wieselgrensplatsen på Hisingen i Göteborg under lördagsmorgonen.  

Enligt GP:s reporter vid platsen anträffades föremålet längs en gångbana mellan två byggnader innanför avspärrningarna som upprättades av polisen. Föremålet, som senare visade sig vara en domkraft, var inslaget och inlindat med något som såg ut att vara svart tejp. 

Enligt polisens presstalesman Peter Adlersson kontaktades polisen angående fyndet under lördagsmorgonen. 

– Det är någon som har ringt in till oss vid 8.30-tiden om att någon sak som personen tycker ser suspekt ut ligger vid platsen. Polis tillkallas och patrullen på plats kan inte avfärda att det skulle kunna handla om ett misstänkt farligt föremål, berättade presstalesmannen under själva insatsen. 

Misstänkt föremål var en domkraft 

Vid 10-tiden uppgav Adlersson att Nationella bombskyddets personal i Göteborg var på väg till platsen. 

– Vi har gjort en del avspärrningar. Jag tror inte att det påverkar trafiken i någon större utsträckning. Förhoppningsvis kan bombgruppen ganska så snabbt kontrollera saken och avgöra om det handlar om något farligt föremål eller inte, sa Peter Adlersson. 

Föremålet anträffades enligt presstalesmannen utanför en butik vid ett torg på Wieselgrensplatsen som bland annat är en viktigt knutpunkt för spårvagnstrafiken i Göteborg. Avspärrningarna gjordes dock en bit från spårvagnshållplatserna. 

Vid 11.20-tiden uppgav GP:s reporter på plats att polisen hade utökat sina avspärrningar och att Nationella bombskyddet då precis hade anlänt. 

Vid 12-tiden hävdes avspärrningarna då bombteknikerna från Nationella bombskyddet kunde konstatera att det inte handlade om något explosivt föremål. 

– Det var helt ofarligt. Det var en domkraft. Syftet med att lägga det som det låg vet jag inte, berättade en polisman till GP:s reporter vid platsen. 

Filminspelning vid platsen igår 

Polisen inledde under insatsen en förundersökningen med rubriceringen allmänfarlig ödeläggelse. 

– Det har vi gjort mest av tekniska skäl för att kunna spärra av platsen och genomföra de åtgärder som vi anser är nödvändiga för att inte ta några risker, berättade Christer Fuxborg. 

Fuxborg uppgav då även att polisen hade fått information om att det pågick en filminspelning vid Wieselgrensplatsen under fredagen. 

– Det är en sak som vi håller på att kolla upp. Vi försöker kontakta SF för att ta reda på om det här föremålet skulle kunna vara något som har glömts kvar vid platsen efter filminspelningen, sa Christer Fuxborg. 

Insatsen avslutad 

Efter att insatsen avslutades vid 12-tiden berättade Peter Adlersson att de ansvariga för filminspelningen har uppgett att de inte hade glömt kvar något vid platsen. 

Adlersson vill själv inte bekräfta att det misstänkta föremålet var en domkraft men nöjer sig med att konstatera att det var helt ofarligt. 

– Det var inget farligt alls. Det var väl inslaget i något. Varför det var det vet jag faktiskt inte. Det är väl någon som har glömt kvar det där av någon anledning. 

Presstalesmannen uppger att polisen i nuläget inte misstänker att föremålet placerades ut i syfte för att skrämma eller hota någon. 

– Det är väl något som får undersökas och vi får avvakta vilka beslut som kommer att tas, men jag tycker att det verkar långsökt. Jag kan inte se att det här skulle kunna vara ett hot riktat mot något eller någon, säger Peter Adlersson. 

Enligt Västtrafik har kollektivtrafiken inte påverkats av polisens avspärrningar under lördagen. 

 

 

 

Mest läst