Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Bohm om debuten: En jätteboost

Oliver Bohm fick en flygande start i sin nya klubb, Malmö. Den före detta Frölundabacken klev rakt in i Redhawks förstafemma och fick näst mest speltid när laget slog Växjö med 5-1. – En jätteboost för mig, så klart, säger han till GP. 

Medan Frölunda gått som tåget under hösten har Oliver Bohm inte fått speciellt mycket speltid. Efter att backen på nytt fått följa sina lagkamrater från läktaren under CHL-krossen borta mot Davos kunde GP avslöja att Bohm och Frölunda kommit överens om att bryta kontraktet.

– Situationen med nio backar och min hackiga säsong gjorde att jag kände att det var dags att testa något nytt, sade Bohm till GP, som i samma veva gjort klart med SHL-konkurrenten Malmö Redhawks.  

– Det viktiga för mig var att få speltid. Frölunda stoppade mig inte när jag pratade med dem och sen gick det fort, sade backen från en buss på väg till matchen mot Växjö.

Och det blev succé direkt. Bohm klev rakt in i förstafemman och fick sedan näst mest istid av alla Malmöspelare när laget slog smålänningarna med 5-1. 

– Helt perfekt faktiskt. Det kändes bra för egen del och jag fick mycket hjälp av framför allt Stefan Warg, som jag spelade tillsammans med, säger Bohm till GP efter debuten i Malmötröjan.

Hur var det att få ett sådant förtroende direkt? 

– Det gav en jätteboost för mig, så klart. Jag fick känna mig som en hockeyspelare igen.. Nä, men säsongen har varit så jäkla hackig för mig med skador och sånt, säger han och berättar att han snabbt funnit sig tillrätta i sin nya klubb.

– Det var ju ett tag sedan man var helt ny i en klubb... Men det handlar bara om att vara sig själv och jag har fått ett bra mottagande av grabbarna.

Mest läst