Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

Bluebird

DRAMA

DRAMA

Bluebird

Regi: Lance Edmands

Med Amy Morton, John Slattery, Louisa Krause, USA, 2013 (90 min)

CAPITOL

Bluebird öppnar kraftfullt med svepande bilder över ett kallt snöigt landskap och en liten stad, där den enda industrin skall visa sig vara på fallrepet. Snabbt ringar den debuterande regissören Lance Edmans in livet i ett klassmärkt samhälle någonstans i Maine och koncentrerar sen historien på en handfull människor.

Filmen är dramatisk och fylld av iakttagelser kring det strävsamma livet på en plats som inte har mycket att erbjuda ungdomen och där arbetena är få, äktenskapen går i stå och det mesta är gråhet och tystnad. Tills dagen då busschauffören Lesley glömmer ett barn i skolbussen och hans mamma förlorad i pillerdimmor inte hämtar honom. Vems fel är störst, vem skall betala, hur går det att skuldtyngd leva vidare och tvingas bära ansvaret för att en liten pojke kanske dör efter en natt i den iskalla bussen?

Under två tredjedelar av filmen håller Edmands ett fast grepp kring berättelsen, där Amy Morton, John Slattery och Luisa Krause spelar med största trovärdighet. Här ges utrymme för känslor och vardag, på arbetet, i hemmet, i skolan, i baren. Även när tillvaron plötsligt gungar finns nyanserna där – men sen skall allt sys samman och historien få ett försonande slut och då blir allting förenklat och förutsägbart.

Mest läst