Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160306MB015

Blev matchhjälte i rafflande derby

Pontus Gunberg blev matchhjälte på övertid när Bäcken HC besegrade Hanhals Kings med 7-6 i ett rafflande kvalderby.– Underbart att få avgöra en så här laddad match, säger han.

Bäcken HV 7

Hanhals Kings 6

De båda lagen kan varandra utan och innan och matcherna är alltid laddade med prestige.

En extra krydda var det förstås när de i ett välbesökt Frölundaborg ställdes mot varandra i inledningen av Hockeyettans kvalserie på söndagen.

Göteborgslaget Bäcken fick en kalasstart och hade ledningen med 4-1 efter drygt elva minuter.

– Det blev uppförsbacke direkt, men jag tycker att killarna ska ha en eloge för att de kämpade sig tillbaka i matchen, även om alla kanske inte kom upp i normal nivå, säger Fredrik Nörringer, assisterande tränare i Hanhals.

Gästerna reducerade innan perioden var slut genom Emanuel Åström men när Lucas Esbjörs enkelt fick in 5-2 efter bara 19 sekunder i den andra perioden var det nog inte många som trodde att Hanhals skulle komma tillbaka.

Men det gjorde kungarna från Kungsbacka – med besked.

Under två och en halv minut i mitten av den andra perioden fick Bäckens målvakt Charlie Fredriksson vittja nätet tre gånger – och plötsligt stod det 5-5 i den täta och stundtals ruffiga matchen.

– Där var det lite svajigt ett tag. I pausen gällde det att lugna ner killarna och få dem att använda huvudena och tänka klart igen, vi hade ändå matchen under hyfsad kontroll, säger Bäckens rutinerade tränare Lasse Berntsson.

Uppmaningen lyckades.

Efter drygt åtta minuter in i tredje perioden gjorde Joakim Molin 6-5 i powerplay. Det dröjde dock bara en dryg minut innan Hanhals Wictor Adolfsson-Hedlund svarade genom att kvittera till 6-6, även det i numerärt överläge.

Efter utjämningen var spänningen i derbyt i det närmaste olidlig. Inget av lagen lyckades dock göra mål innan signalen ljöd för full tid.

– I det läget var det bara full fart framåt som gällde, vi ville verkligen vinna matchen. Dels för att det alltid är gott att slå Hanhals, dels för att en seger skulle stärka oss inför fortsättningen i den stenhårda kvalserien, säger Sebastian Johanson, en av Bäckens mest framträdande spelare i drabbningen.

Det var också han som skickade iväg den avgörande passningen till matchhjälten Pontus Gunberg som slog till efter en dryg minut i sudden death.

– En fantastisk skön känsla, jag fick pucken i mitten, avancerade och hade i princip bara att runda målvakten och lägga in den. Härligt att få avgöra och extra skönt att få ge Hanhals en knäpp på nästan. Det var tredje raka matchen vi slog dem, extra gott eftersom de stärkt sitt lag inför kvalserien, säger matchvinnaren.

För att Hanhals är det bara att komma tillbaka inför veckans möte mot Olofström.

– Vi fick åtminstone en poäng med oss, nu gäller det att ladda om och hitta skärpan igen, säger Fredrik Nörringer i Hanhals.

Mest läst