Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Blåvitts provspelare om Lagerbäck: Borde bli kung

Islands förbundskapten Lars Lagerbäck rekommenderade Hjörtur Hermannsson för IFK Göteborg. – Om vi hade makten hade vi gjort honom till kung. Det är tvyärr inte möjligt, säger Hermannsson om Lagerbäck.

På lördagsförmiddagen dök ett nytt ansikte upp på IFK Göteborgs träning i Dubai: 20-årige mittbacken Hjörtur Hermannsson som i somras skrev ett nytt treårskontrakt med PSV Eindhoven och som i söndags debuterade för Islands landslag mot USA i Los Angeles.

– Jag är här för att lära känna laget och de mig. Sedan får vi se, säger Hjörtur Hermannsson direkt efter avslutat träningspass.

Han har varit lagkapten för Islands U21-landslag och spelat i PSV:s andralag sedan 2013, däremot inga matcher i A-laget.

– Jag har varit i klubben i 3,5 år och känner att tillfället för mig att spela förstalagsfotboll har kommit.

Hjörtur Hermannsson har samma moderklubb, Fylkir, som Ragnar Sigurdsson, som också kom till IFK Göteborg som 20-åring.

Jörgen Lennartsson förklarade att han tänker låta honom spela mot Molde på tisdag, för att sedan göra en bedömning om de skall erbjuda honom ett låneavtal till sommaren.

– Då är jag redo för den möjligheten, jag vill visa er vad jag är kapabel till. Jag hoppas att vi får se mer av varandra i framtiden, förklarar Hermannsson.

Vad vet du om IFK Göteborg?

– Jag vet en del om klubben och staden. Jag spelade Gothia cup med Fylkir när jag var 14 år gammal. Jag var där förra året och opererade höften.

Du har en svensk tränare i landslaget?

– Han är en bra person. Jag har pratat mycket med honom de senaste månaderna, han är intresserad av mig och det är underbart att veta att förbundskapten talar väl om en.

– Han gav IFK bra rekommendationer om mig och berättade bra saker om IFK för mig. Jag är ung, det skall tas ut en trupp snart. Jag är inte så fokuserad på den. I framtiden vill jag säkra min plats i det isländska landslaget.

Hur är Lars Lagerbäcks position på Island?

– Om vi hade makten hade vi gjort honom till kung. Det är tvyärr inte möjligt. Han är väldigt respekterad på Island. Han tog oss till EM för första gången någonsin. Jag gillar allt med honom, han är lugn, vältalig, väl respekterad på Island.  

Mest läst