Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
zalo1

Blåvitts mittback borta hela våren

Blåvitts unge mittback Benjamin Zalo tvingas operera sin skadade fot. En operation som håller honom borta från spel länge.Nu tittar Blåvitt efter ersättare i de egna leden.– Vi kommer inte plocka in någon utifrån på grund av detta, säger IFK Göteborgs sportchef Mats Gren till GP.

IFK Göteborgs norske mittback Benjamin Zalo skadade foten när han spelade med sin tidigare klubb Örn-Horten i höstas.

– Det är väldigt synd. Hela försäsongen så har vi hoppats att vi skulle kunnat se var han står och hur mycket framsteg han tar. Han var med första gången bara tre dagar före vi åkte på träningsläger. Sedan har det varit till och från hela tiden eftersom det inte har släppt i foten, säger Mats Gren.

En skada som han dragits med sedan dess och som nu tvingar honom till operation under torsdagen där lösa benbitar kommer avlägsnas och en ledbandsskada kommer åtgärdas.

– Det blir ju tyvärr så. Han kom ju med en skada som hände under näst sista matchen i Norge. Meningen och tanken var att vi skulle klara av det utan att han skulle opereras, säger Mats Gren och fortsätter:

– Från början så var det ett litet frågetecken från vår medicinska avdelning. Tyvärr så har det inte gått framåt och blivit så mycket bättre som man har hoppats och trott på.

Zalo blir nu borta hela våren. Ett tungt besked för Blåvitt som dragits med stora skadeproblem i mittlåset och i söndagens cupmatch mot Halmstad tvingades flytta in Haitam Aleesami i mittförsvaret.

Men IFK Göteborg kommer inte ge sig ut på transfermarknaden för att leta ersättare. I stället tittar man i de egna leden.

– Nu får vi se lite grann hur allting går med Thomas (Rogne). Sedan har vi möjligheten att ta upp någon ur U-truppen också. Vi har några som är duktiga mittbackar där. Vi kommer inte plocka in någon utifrån på grund av detta.

Vilka i U-truppen är det som är aktuella?

– Både Oscar Kindlund och Alexander Leksell har varit med och tränat en hel del. Kanske även August Erlingmark som tagit flera steg nu på slutet. Det är väl de tre i den positionen som ligger klart närmast.

Mest läst