Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Spelaren Nicklas Asp, till vänster och ordförande Martin Norén i mitten. Bilden togs när samarbetet med IFK Göteborg presenterades. Till höger dåvarande klubbdirektören Martin Kurzwelly.

Blåvitt riskerar konkurs efter derbyfiaskot

1 200 åskådare släpptes aldrig in på arenan – och nu kan IFK Göteborg Futsal bli tvungna att ersätta deras biljettkostnader. – I så fall ligger vi väldigt nära en konkurs, säger ordförande Martin Norén.

Det emotsedda futsalderbyt mellan IFK Göteborg och Gais blev en stor besvikelse, sedan arrangören (IFK) känt sig tvungna att stänga entréerna och därmed stänga ute omkring 1 200 åskådare som köpt biljetter.

– I det läget var det ett givet beslut. Vi hade representanter från oss, Gais, polisen, vaktbolaget och svenska fotbollförbundet och alla var eniga. Då fick vi dra i bromsen.

Beslutet fattades sedan bråk uppstått på Avenyn.

– Det är några enstaka personer som skapar ett väldigt stort kaos. Om man kan kasta en bengal på en polis på Avenyn så kan man ju tänka sig vad som kan hända inne i en hall där alla står så nära varandra, säger Norén.

IFK Göteborgs futsalförening är helt fristående från "stora" IFK Göteborg och har en väldigt mycket mindre budget. Efter derbyt är det många som hört av sig till klubben och vill ha tillbaka sina pengar.

– Ja, det är många som ringer och mejlar. De vill få tillbaka sina pengar eller kompenseras på andra sätt.

Kommer ni att betala tillbaka biljettkostnaderna??

– Den frågan utreds. Vi satte igång med det direkt efter matchen och ska utreda hur vi kan hantera den frågan. Det är inte helt lätt.

Har ni råd att ersätta de som inte fick matchen?

– Det blir ju en väldigt avgörande fråga för oss. Vi hade ett nollsummespel på den här matchen, så det blir svårt. Det är ett knivhugg i ryggen ekonomiskt. Nu handlar det om att göra våra intressenter så nöjda som möjligt.

Ni är en liten förening – kan det bli konkurs om ni måste betala tillbaka?

– I så fall skulle knivhugget fälla oss och då ligger vi väldigt nära en konkurs, ja.

Nybildade supporterklubben Triton kommer att försöka hjälpa klubben genom att inte begära tillbaka några biljettpengar.

– Vår ambition är att inga blåvita kommer att kräva några pengar tillbaka. Och känslan är att det blåvita kollektivet är av samma åsikt, säger Daniel Skarp.

Enligt Gais är det troligt att derbyreturen spelas utan publik. Något Martin Norén har stor förståelse för.

– Det låter klokt utifrån händelserna i går. Vi testade och nu gick det som det gick. Vi känner en stor sorg för våra supportrars skull och för den nyfikna allmänhet som kanske inte kommer gå på någon mer futsalmatch, säger Martin Norén.

Mest läst