Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
slutsignal

Blåvitt fortsatt obesegrade 2016

Blåvitt är fortsatt obesegrade 2016. Trots vägvinnande omställningar och Jakob Ankersens första mål för året gjorde ineffektiviteten att man fick nöja sig med 1-1 mot Djurgården.

Solen sken och Göteborg bjöd på utmärkt fotbollsväder när IFK Göteborg klev ut för första hemmamatchen på gräs för säsongen.

Men trots strålande förutsättningar var det ingen sprudlande fotboll. Matchen gick i ett makligt tempo de gånger det blev farligt i den första halvleken var det genom omställningar och ständigt med Tobias Hysén i centrum.

Anfallaren hade fyra kanonlägen att spräcka nollan. Först när han höll sig framme på ett inspel från Gustav Engvall, sedan snappade han upp en slarvig hemåtpass från Dif-försvaret och chippade bollen strax utanför Hampus Nilssons stolpe, sedan på ett inspel från Emil Salomonsson då Hysén högg på första stolpen och till sist när han fick en djupledsboll av Sebastian Eriksson och sköt i utsidan av stolpen.

Men det blev inga mål för Hysén som i paus fick lämna plats åt Victor Sköld.

Nollan spräcktes i stället i andra halvlek när Sköld jobbade fram bollen åt Sören Rieks som elegant hittade in till Jakob Ankersen framför mål. Ankersen hade inga problem att trycka in 1-0 från nära håll.

Blåvitt hade bud på mer strax efter men i stället var det Djurgården som fick utdelning. I den 80:e minuten dönade Kevin Walker in 1-1 efter att pigge Seon-Min Moon dragit upp ett anfall.

I slutet var det Djurgården som hade de flesta chanserna men det blev inga fler mål. Ett för dagen ineffektivt IFK Göteborg är med det oavgjorda resultatet fortsatt obesegrat 2016.

Mest läst