Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Blåvitt erbjuder pengarna tillbaka – fansen nobbar

IFK Göteborg Futsal erbjuder nu supportrarna som gick miste om derbyfesten mot Gais möjligheten att få pengarna tillbaka. Fansen uppmanar att nobba möjligheten.

Det var 7 januari i år som IFK Göteborg Futsal skulle möta Gais i årets första derby. Efter att supportrar till de två lagen drabbades samman på Avenyn valde arrangören – IFK Göteborg Futsal – att stänga insläppen vilket gjorde att 1 200 supportrar gick miste om derbyfesten. Något som kan göra IFK Göteborg Futsal konkursmässiga om alla kräver pengarna tillbaka.

– I så fall ligger vi väldigt nära en konkurs, sa ordföranden Martin Norén till GP tidigare.

Nu är det klart att föreningen kommer att erbjuda pengarna tillbaka till de som missade matchen.

"Efter det inträffade påbörjades ett intensivt arbete i föreningen med att klarlägga ansvar och skyldigheter. Föreningens arbetslinje har hela tiden varit att med hjälp av alla medel möjliga säkerställa att alla intressenter blir nöjda samt undvika ekonomisk konkurs. IFK Göteborg Futsal har härmed beslutat att återbetalning ska ske till de som köpt biljett, inte fick se matchen och som önskar pengarna tillbaka. Samtidigt vill föreningen passa på att informera alla egna supportrar om att återbetalning i större utsträckning riskerar att påverka föreningen mycket negativt", skriver föreningen.

IFK Göteborg Futsals nystartade supporterorganisation Sektion Triton uppmanar även de supportrarna att inte kräva pengarna tillbaka och i stället försöka stötta föreningen ekonomiskt.

"Sektion Triton står dock fortfarande fast vid ambitionen att inga blåvita supportrar bör genomföra detta med hänvisning till rådande ekonomiska situation i föreningen IFK Gbg Futsal, en förening som står helt oberoende från IFK Göteborg, och därmed också ekonomisk stöttning från sin samarbetspartner. Istället uppmanas samtliga att fortsatt skänka pengar i de hinkar som kommer att finnas på plats vid hemmamötet med IFK Uddevalla, lördagen den 30 januari".

Mest läst