Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Blåste även kvinnan bakom jobbluffen

Polisen lyckades inte heller på torsdagen komma i kontakt med 43-åringen som utpekats ligga bakom den stora jobbluffen i Växjö. Däremot trädde hans 31-åriga fästmö fram och sade att även hon blivit grundlurad.

-Han har blåst allt och alla och jag har ingen aning om var han befinner sig, säger hon i telefon till SVT:s Smålandsnytt.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Vid sidan om 43-åringen ledde hon företaget Jusab som lade fram storstilade planer för en lagerverksamhet i Växjö - men som lurade alla 130 kontrakterade lagerarbetare på jobbet.

Kvinnan berättar att även hon hade sagt upp sig från ett fast jobb för att bli personalansvarig på Jusab. Tillsammans med 43-åringen skulle hon flytta in i ett hus som mannen skulle ha köpt.

-Jag är lika lurad som alla andra. Jag har inte fått lön. Och nu har jag och min dotter ingenstans att bo heller, säger hon.

De som lurades på lagerjobben slipper den längre karenstiden på 45 dagar för a-kasseersättning. De kan få ersättning redan efter sju dagar. Fackförbundet Transports a-kassa har beslutat att göra ett undantag, skriver tidningen Transportarbetaren.

-De har ju blivit lurade. Har de sagt upp sig, fått ett anställningsbevis och gjort allting rätt så stänger vi inte av dem, säger Carin Florell på Transports a-kassa.