Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Bjuder in Sabaton till sin soffa

5 frågor till Mattias Lindeblad som tar sin talkshow Bullseye till Trädgår'n på söndag för ett samtal med Sabaton.

Vad är tanken med Bullseye?

- Att publiken ska lära känna artisterna så bra som möjligt. Fansen kommer dit för att möta ett band som de älskar och vi har riggat scenen som ett mysigt vardagsrum där bandet slår sig ned i soffan, tar en pilsner och pratar med mig om allt, högt och lågt, i kanske två timmar. Vi varvar snacket med gamla kort och roliga klipp från bandet på en stor filmduk. Lite som det gamla tv-programmet Här är ditt liv, fast med skönare stämning och gärna en humoristisk knorr.

Du har mött många band i din talkshow (In Flames, Hardcore Superstar, Skid Row m.fl.) hur brukar de reagera på formatet?

- Det kan vara lite nervöst i början att sitta på en scen och prata i stället för att spela musik men rätt snart brukar de slappna av, och det intima formatet gör att de berättar mer personligt om sig själva, om sitt band och sin musik.

Vad händer på söndag ?

- Hela Sabaton kommer dit, vi pratar om deras nya album, hur allt började en gång och såklart om deras stora intresse för historia. Sabaton är ju ett väldigt intressant band eftersom det väcker så starka känslor, alla har en åsikt om bandet. Antingen gillar man det eller så ... tja, gör man det inte.

Har du någon fråga du alltid inleder med?

- "Hur känns det här då", brukar jag säga och slå ut med armen mot publiken som förhoppningsvis sitter eller står där och bara väntar på att få suga i sig allt som bandet säger. Och alla säger att det känns skitläskigt att sitta där och prata om sig själva, och sedan gör de det ändå.

Vem drömmer du om att få till din talkshow?

- Alice Cooper! Det är min husgud. Han är så otroligt bra på att berätta historier ... det vore grymt.

Fotnot: Söndagens talkshow kommer att livestreamas på Sabatons hemsida från klockan 19. www.sabaton.net

Mest läst