Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bjud på lättlagad texmex-fest

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.

Studentmottagningar, barndop, bröllop – kalasen står som spön i backen. Skippa smörgåstårtan och bjud på texmex-buffé i stället. Lättlagat, coolt och galet gott.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Så här års blir kalendern sprängfylld med diverse bjudningar och fester. Och ärligt talat finns det nog en gräns för hur många varianter av potatissallad och smörgåstårta man pallar att trycka i sig. Just därför känns det enormt uppfriskande när någon tänker utanför den berömda boxen och dukar fram något helt annat.

Jag har tänkt åt er. Och provlagat så det stod härliga till. Tillika hade jag den oerhört krävande uppgiften att smaka av hela rasket. I min texmexspanska ingår tyvärr inte begreppet "mumsfilibabba", men du fattar säkert vinken.

Just nu råder pulled pork-feber över hela Sverige. Vi springer gatlopp efter food trucks och käkar lyxburgare som aldrig förr.

Haka på USA-trenden och langa fram en, i flera bemärkelser, rykande het texmex-meny. Enkel bjudmat som är lätt att förbereda i god tid och som samtidigt både överraskar och levererar. Du blir coolast i kvarteret på kuppen.

Att dricka till

Sol (nr 1520), 14,70 kronor.

Alkolholfritt: Nanny State (nr 1947), 12,90 kronor.