Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Björnattack tros vara påhittad

Han dominerade Nyhetssverige under lördagen med sin historia om björnen som oprovocerat gick till attack. Men på kvällen pekade allt på att det var en bluff.

Ingenting tyder längre på att den björnattack som en 38-årig man påstod sig ha ha varit utsatt för i dag verkligen har inträffat.

-Han är inte trovärdig, säger polisen.

Polisens länsvakthavande Peter Hultqvist berättar för TT att det inte fanns några spår av strid på den platsen där attacken skulle ha skett.

Björnjaktsekipage med tre specialutbildade hundar har sökt sedan lunchtid utan att finna spår. Polisen avbröt insatsen vid 18-tiden efter samråd med sakkunnig på länsstyrelsen. Ingen av hundarna hade då markerat för björn eller annat rovdjur.

Mannen påstod sig ha blivit oprovocerat attackerad i området Glamsen söder om Gävle i förmiddags. Han sade att han gick ensam på en skogsväg när björnen oprovocerat slog honom med ramarna och bet.

Han undkom genom att springa i väg och klättra upp i ett träd. När björnen lämnat området återvände mannen till bostaden där han fick hjälp att lägga om sina skador och uppsökte sedan sjukhus.

Polisens specialutbildade björnjaktsekipage sändes ut för att leta efter björnen. Boende i området underrättades och allmänheten uppmanades att inte bege sig ut i området kring Glamsen eller vandra på den intilliggande Gästrikeleden.

Björnen ska ha rivit mannen på rygg, vader, bakben och armar innan den började bitas.

-Det är mest rivsår och något bett här och där, säger frun till expressen.se.

Senare ska polisen ha ett nytt samtal med mannen.

-Vi tror att han fick sina skador på annat sätt, säger Peter Hultqvist.
Mest läst