Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB140608BB782

Björn Borgs fina gest till 14-åringen

Australiensiska balettdansösen Stephanie Kurlows dröm höll på att krossas. Eftersom hon bar hijab var hon inte välkommen till dansstudion i Sydney. Men med hjälp av svenske tennislegendaren Björn Borg får hon nu chansen att fortsätta träna balett, med hijab.

14-åriga Stephanie Kurlow har tränat balett i tolv år. För sex år sedan konverterade hon tillsammans med sin familj till islam och började bära hijab.

Balettstudiorna i hemstaden Sydney godkände inte att hon dansade med hijab vilket fick henne att på egen hand starta en insamlingskampanj för att kunna fortsätta träna på heltid.

Det får hon nu hjälp med av Björn Borgs Game Changer-stipendium.

Stipendiet ger Stephanie Kurlow 50 000 svenska kronor och är instiftat för att ge atleter med större visioner än normalt en möjlighet att förändra spelplaner för andra.

– Jag vill ena människor genom att bli världens första muslimska ballerina som bär hijab och inspirera andra att tro på sig själva och förverkliga sina drömmar. Jag vill sammanföra människor, oavsett religion och hudfärg, och jag vill leva i en värld med större acceptans. Stipendiet finansierar min träning och tar mig ett steg närmare mitt mål, säger Stephanie Kurlow i ett pressmeddelande.

<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/MYsFBDkH3uQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Mest läst