Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160311BB187

Bjärsmyr väntar på besked: Klart att det stör lite

I fredags skadade sig Mattias Bjärsmyr när han återigen fick problem med sin ljumske. Ett par dagar senare har han fortfarande inte fått besked.– Vi har varit lediga i helgen men det blir röntgen i veckan, säger han.

I fredags slog IFK Göteborg Jönköping Södra med 3-1 men segern blev dyrköpt när lagkaptenen Mattias Bjärsmyr fick kliva av efter bara 35 minuter efter att ha stått över två matcher på grund av sin ljumske.

– Jag kände ju det och gick av direkt, men det kändes inte lika allvarligt som förra gången. Jag kan inte vara med och träna nu på måndag men det blir röntgen i veckan som kommer. Jag har inte pratat med vår sjukgymnast ännu, säger Bjärsmyr.

Känt av ljumsken något?

– Inte nu när vi har varit lediga i det vardagliga. Förra gången det hände var jag ju från skadetillfället till att jag var tillbaka borta i kanske två veckor, nu kändes det inte lika mycket, men jag vet inte.

Jobbigt att få försäsongen lite förstörd av skador?

– Jag vet inte riktigt ... men det är klart att det stör lite. Det hade ju varit bättre att inte vara skadad men jag känner mig i bra form och ska inte tappa särskilt mycket på det här. Detta var ju andra gången med ljumsken, senast innan det var det baksidan, säger Bjärsmyr och fortsätter.

– Då var det att vi hade spelat sjukt mycket matcher, nu är det mer att vi tränat väldigt hårt och spelat mycket matcher på konstgräs. När vi kommer ut på riktigt gräs och min ljumske får lugna ner sig lite så ska det bli bra.

Den allsvenska premiären mot Falkenberg 3 april på bortaplan ska inte vara i farozonen för Bjärsmyr.

– Nej, den är en bit bort och jag har inte tänkt så långt ännu om jag ska vara ärlig. Det är hela tiden nästa dag och nästa match man har i tankarna. Men det är skönt att fått vara lite ledig i helgen, vi har haft mycket träning så det är skönt att bryta av lite. Sen är jag ju mittback så jag behöver inte så mycket kondition, säger Bjärsmyr och skrattar.

Räcker att stå där bak med en kaffekopp?

– Ja, exakt!

Mest läst