Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bitte Nygren prefekt på nya HDK

Designhögskolorna på Steneby och HDK slås ihop och bildar HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk.

Det är två skolor med spetskompetens inom design, konsthantverk, slöjd- och bildlärarutbildning som ska bli en. 1 juli bildar högskoleverksamheten på Steneby i Dals Långed och nuvarande HDK i Göteborg en enhet under det gemensamma namnet HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Samma dag tillträder Bitte Nygren och Jeff Kaller sin tjänster som blir prefekt respektive proprefekt.

- Ett riktigt drömjobb! säger Bitte Nygren i ett pressmeddelande. Steneby och HDK är två spännande och imponerande skolor, med välförtjänt gott rykte. Jag ser det som en extra spännande och viktig utmaning att jobba vidare med respektive ämnesområdes forskningsutveckling.

Nygren har tidigare varit chef för Arkitekturmuseet i Stockholm och Kaller är i dag högskolerektor för universitetsutbildningarna på Steneby – Institutionen för Konsthantverk och Design och rektor för de förberedande utbildningarna vid Stenebyskolan i Dals Långed.

Sammanslagningen är resultatet av Konstnärliga fakulteten vid Göteborgs Universitets utvecklingsarbete som inleddes 2010. Fakultetens sju institutioner blir nu tre, HDK – Högskolan för Design och Konsthantverk är en av dem.

Chef på Arkitekturmuseet i Stockholm 1999–2008.

Har också varit chef för Form Design Center i Malmö och arbetat som arkitekt i Göteborg.

Är utbildad arkitekt vid Chalmers Tekniska Högskola

Har studerat på Konstakademien i Köpenhamn och på HDK.

Har haft styrelse- och förtroendeuppdrag ibland annat Svensk Form, NIFCA (Nordic Institute for Contemporary Art), Konstfacks utbildningsnämnd för grafisk design och illustration, Bruno Mathssons Nordiska Formgivarpris, EDIDA-priset (Elle Decoration International Design Awards).

.

Högskolerektor för universitetsutbildningarna på Steneby – Institutionen för Konsthantverk och Design och rektor för de förberedande utbildningarna vid Stenebyskolan i Dals Långed.

Född i USA och utbildad kermikkonstnär.

Har bland annat undervisat i Japan, Storbritannien och USA

Har deltagit i internationella utställningar och finns representerad i permanenta samlingar som the Schein-Joseph International Museum of Ceramic Art i New York och San Angelo Museum of Fine Arts i San Angelo.

Mest läst