Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bilister knivhögg mopedist

Först blev de unga mopedisterna attackerade med kniv och sedan påkörda. En pengaskuld låg bakom det misstänkta mordförsöket i Partille på lördagskvällen.

En av de unga männen, som är i 20-årsåldern, fick flera knivstick i magen. På söndagsmorgonen bedömdes hans tillstånd som stabilt, enligt Sahlgrenska universitetssjukhusets pressjour.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Två personer har gripits misstänkta för gärningen.

Enligt polisen föregicks knivattacken av ett möte vid Partille tågstation mellan de unga männen och en man samt en kvinna i 25- respektive 50-årsåldern. Bråk uppstod och en av de yngre männen knivhöggs i magen.

- Det var en skuld som skulle regleras. Den misshandlade mannen får hjälp av sin kamrat att fly från platsen på moped, säger polisens presstalesman Pia Goksöyr.

Mannen och kvinnan följde efter i en bil. Vid 23.16 på lördagskvällen fick polisen larm om att en personbil och en moped krockat vid rondellen vid Gamla Kronvägen i Partille. Då ska den 50-åriga kvinnan, som satt bakom ratten, ha kört på mopeden.

Bilen fortsatte bort. Männen på mopeden tog sig till en bensinstation i närheten där personalen kunde tillkalla hjälp.

Den knivskurne mopedisten ska ha blött rejält från magtrakten och på söndagsförmiddagen syntes fortfarande blodfläckar utanför bensinstationen. Båda fick föras till sjukhus, men mopedföraren skadades endast lindrigt.

Mannen och kvinnan greps under natten mot söndagen.

- Båda har anhållits, säger Pia Goksöyr.

Enligt polisen var det den 25-årige mannen som höll i kniven och den knivhuggne mopedisten som var skyldig honom pengar.

Polisen rubricerar händelsen som försök till mord, alternativt dråp, och grov misshandel.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.