Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

BILDEXTRA: Här körs senaste Volvon i Göteborg

En uppmärksam läsare fick fram kameran när en svart sedan passerade vid centralstationen i Göteborg.

Bilderna på bilen kom till redaktionen på fredagen från en uppmärksam läsare, och objektet var onekligen lik den svenska biljättens senaste modell. Och, säger Stefan Elfström, presstalesperson för Volvo Cars, till GP:

– Bilen på bilden ser ut att vara en testbil av den nya S90-modellen.

Bilen har man kunnat se tidigare, och GP var bland annat närvarande då den för första gången avtäcktes i början av december förra året. Men förutom bolagets egna pressbilder är det nu första gången som GP kan visa bilder på S90 på Göteborgs gator, bredvid centralstationen närmare bestämt, och dessutom i solsken.

Nya Volvo S90 beskriver företaget som en lyxig sedan. I samband med lanseringen i Göteborg i början av december kunde företaget bland annat presentera en världsnyhet, autobromsen. Den nya bilmodellen upptäcker förutom bilar, fotgängare och cyklister även djur. Om en älg, häst eller liknande djur dyker upp framför bilen varnar autobromsen och hjälper till att bromsa.

Volvo startar sin försäljning av S90 den 25 januari, och bilen kostar från 329 000 kronor, enligt Teknikens Värld. Hur försäljningen går återstår förstås att se, men klart är, enligt TT, att Sverige-marknaden för rejält tilltagna sedaner relativt liten hittills. Svenska köpare är till stor del inriktade på kombimodeller.

Mest läst