Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Öland

Bil in i folkmassa - flera skadade

Festen i folkmassan på torget i Borgholm slutade i tragik.

En sportbil skenade och flera personer skadades, varav en allvarligt.

-Jag stod i köket när jag hörde något som lät som en riktig "burnout". Jag gick ut för att titta vad som hänt. Det var en sportbil som kört in i ett grönsaksstånd, som i sin tur hade ramlat ner på en glassvagn, säger Kenneth Sunesson, som äger en restaurang vid torget, till TT.

Olyckan skedde när Svenska De Tomaso-klubben hade träff på lördagen. När bilkortegen körde över torget for en av sportbilarna in mot folksamlingen och kraschade mot en glasskiosk. Två män klämdes fast mellan bilen och kiosken, som ramponerades.

-När jag kom ut såg jag två stycken skadade, säger Sunesson.

En allvarligt skadad

Ett stort räddningspådrag sattes in. Det tog en halvtimme att få loss de två som klämts fast. Enligt länssjukhuset i Kalmar är en äldre man allvarligt skadad och inlagd på intensivvårdsavdelningen. Ytterligare en äldre man är lindrigt skadad. Flera andra skadade togs om hand på vårdcentral.

Lasse Uhr, medlem i bilklubben och arrangör för träffen, säger att två personer fanns i den skenande bilen när olyckan inträffade.

Vad som kan ha föranlett olyckan vill Uhr inte teoretisera om.

-Vi vågar och vill inte spekulera i vad som har hänt. Men killen som körde bilen är en van förare av den här typen av bil, säger han.

Inte delgiven

Olycksbilen har bärgats för teknisk undersökning. Föraren är inledningsvis misstänkt för vållande till kroppsskada.

-Förundersökningen är inledd, men han är inte delgiven misstanke eftersom han är chockad, säger Eva Jirhall, vakthavande polis i Kalmar län.

Två av de fyra som skadades lindrigt är föraren och passageraren i bilen.

-Vad som har hänt får utredningen utvisa. Eventuellt kan det vara något tekniskt fel på bilen. Då kommer misstankarna att falla, säger Jirhall.

Mest läst