Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 2
Mitt i morgonrusningen omringades och bestals Elena av fyra unga män på spårvagnen. Två har anhållits.

Bestulen på spårvagnen: "Trodde aldrig det skulle hända"

På en fullsatt spårvagn omringades Elena Medin, 50 år, av fyra personer som stal hennes mobiltelefon. – Jag blev jättechockad, jag trodde aldrig att detta skulle kunna hända, säger hon.

Elena Medin jobbar som lärare och var på väg till sitt jobb när hon gick på vagnen vid Mölndals Centrum i fredags. Eftersom alla sittplatser var upptagna ställde hon sig i en av mittengångarna och plockade fram sin mobil för att kolla sina mejl.

– Det gick blixtsnabbt. Precis innan spårvagnen skulle stanna omringades jag av fyra män, mobilen rycktes ur handen på mig och när dörrarna öppnades sprang de ut, säger hon.

Innan hon hann tänka efter sprang hon ut ur vagnen och följde efter männen som hade bestulit henne. Men hon insåg snabbt att hon inte skulle hinna ifatt dem. Samtidigt började spårvagnen åka därifrån.

– Min väska var kvar på vagnen. Jag bankade på dörren och då stannade vagnen så jag kunde gå på. Jag var nog chockad, jag förstår inte vad jag skulle uppnå med att springa efter dem. Det kunde kanske ha slutat värre, säger hon.

Väl på vagnen insåg hon att en av gärningsmännen var kvar och hölls kvar av flera medpassagerare. Hon beskriver honom som mycket våldsam och hotfull.

– Han försökte med all kraft ta sig loss. Men han lyckades inte. Det gick inte att prata med honom. Men polisen var snabbt på plats.

LÄS OCKSÅ: Kvinna omringad och bestulen - Nicklas ingrep

Dagen efter stölden är hon fortfarande i chock och saknar sin mobil. Samtidigt känner hon en enorm tacksamhet till alla som ingrep.

– Jag vill verkligen att de ska veta hur tacksam jag är mot alla medpassagerarna. Särskilt tacksam är jag mot Nicklas och en annan kvinna som stannade kvar med mig i kylan tills jag gjorde polisanmälan och vittnade. De har varit otroligt snälla, det betyder mycket när man har varit med om något svårt.

Mest läst