Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Berlusconi

Berlusconi ställs inför rätta

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi ska ställas inför rätta för maktmissbruk och för att ha köpt sex av en minderårig.

Det beslutade undersökningsdomaren Cristina Di Censo i dag, enligt italienska medier. Rättegången ska inledas den 6 april.

Åklagarna hävdar att den 74-årige Berlusconi betalat för sex med nattklubbsdansösen "Ruby", då 17 år, och för att ha missbrukat sin makt genom att begära att polisen släpper flickan, kort efter det hon greps i maj misstänkt för stöld.

Att köpa sex är inte kriminellt i Italien, däremot att köpa sex av en minderårig. Berlusconi själv nekar till att någonsin ha köpt sex, och slår ifrån sig anklagelserna som politiskt partiska och ett sätt att få bort honom från makten.

-Vi väntade oss inget annat, löd den första kommentaren till domarens beslut från Berlusconis advokater.

Försvararna hävdar att Berlusconi inte missbrukade sin makt när han bad polisen släppa "Ruby", då han ska ha trott att hon var systerdotter till Egyptens president Hosni Mubarak.

Straffet för att ha köpt sex av minderårig är upp till tre års fängelse, medan maktmissbruk kan ge mellan sex och åtta år.

Mest läst