Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Dilsa Demirbag-Sten, verksamhetsansvarig, Berättarministeriet.

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Berättarministeriet startar i Göteborg

  Berättarministeriet vill ge barn mod och möjlighet att känna sig trygga i det skrivna ordet. Nu startar man sin första skrivarverkstad utanför Storstockholm – i Göteborg.

  Den ideella stiftelsen Berättarministeriet planerar att starta en skrivarverkstad i Göteborg i slutet av året och inom ramen för detta skrivs under tisdagen ett samarbetsavtal med kommersiella fastighetsbolaget Platzer och bygg- och anläggningskoncernen Serneke.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  - Jag är glad att vi tillsammans med Platzer och Serneke kan erbjuda fler barn att ta del av vår verksamhet. Göteborgsregionen står inför stora utmaningar och samarbetet innebär ett socialt ansvarstagande som syftar till att fler barn ska kunna lämna grundskolan med gymnasiebehörighet, säger Dilsa Demirbag-Sten, journalist, debattör, författare och verksamhetsansvarig på Berättarministeriet.

  Berättarministeriet vänder sig till barn och unga mellan 8-18 år i områden med hög arbetslöshet. Verksamheten bygger på att kommuner, näringsliv och volontärer arbetar tillsammans. Volontärerna ska på ett kreativt och lustfyllt sätt inspirera och locka barn och unga att arbeta med det skrivna ordet.

  Etableringen i Göteborg är planerad till årsskiftet 2016/17.

  - Exakt var är inte bestämt. Vi har ringat in att behovet är som störst i Östra Göteborg och nu går vi vidare tittar vi på skolresultat, arbetslöshetssiffror och inkomstnivå i de olika stadsdelarna.

  Berättarministeriet erbjuder skolor i sina upptagningsområden kostnadsfria pedagogiska program som främst riktas till elever i årskurs 2–5. Programmen är förankrade i läroplanen och verkar som ett ämnesövergripande stöd för lärare. 

  - Tillsammans ska vi ge barn och unga möjlighet att ta del av stiftelsens kreativa metoder för att öka intresset för att skriva och läsa, säger P-G Persson, VD Platzer Fastigheter.

  – Genom samarbetet med Berättarministeriet har vi möjlighet att stödja barn och unga och uppmuntra dem till utveckling och utbildning. Detta lyfter inte bara barnen på ett personligt plan, utan är också viktigt för vårt samhälle och dess utveckling, säger Ola Serneke, VD Serneke Group.

  Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.