Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Benjamin på Diggiloo-turnén

MUSIK: Laget till nästa års Diggiloo-turné är klart. Jämfört med årets elva har sju artister bytts ut. Bland de nya märks Lasse Berghagen, Linda Bengtzing, Molly Sandén och Benjamin Wahlgren-Ingrosso.
Med sina nio år blir Benjamin, som för en månad sedan vann SVT:s Lilla Melodifestivalen, yngst i Diggiloo-turnéns femåriga historia.
- Det kan tyckas väl ungt, men här snackar vi om en kille som har artisteriet i blodet, som mer eller mindre tycks född på en scen. Han var med sin mamma Pernilla Wahlgren under sommarens turné och höll hela tiden på att uppträda och spexa i kulisserna. Nu är det dags för honom att ta steget upp på scenen, under varsamma former förstås, säger Patrik Krall, producent och regissör för turnén.
Ett annat ungt stjärnskott nästa sommar blir Molly Sandén, 14 år. Hon vann den svenska uttagningen till Junior Eurovision Song Contest i TV4 och representerar därmed Sverige vid den internationella tävlingen i Bukarest, Rumänien, i början av december.
För att ha bredd på utbudet - och inte minst locka en publik över generationsgränserna - satsar man på ett rutinerat och folkkärt kort. Lasse Berghagen.
- Han blir perfekt, både som underhållare och sjungande artist. Eftersom även Lotta Engberg är med blir det garanterat allsång, ett svårslaget team i genren, säger Krall.
Tillsammans med Lasse Holm och Torgny Söderberg utgör han trion bakom satsningen som varje sommar omsätter åtskilliga miljoner.
Patrik Krall berättar att den jobbar noga med att få ihop rätt gäng.
- Det är mycket som ska synkronisera. Förutom ålder och kön gäller det få en balanserad mix av olika röster, artistisk bredd och publikt intresse. Dessutom gäller det att få det här gänget att fungera som grupp, både på och utanför scen. Från början har vi runt 50-talet namn uppe till diskussion, säger han.
Hittills är 15 konserter planerade. Premiär blir det den 6 juli, som vanligt I Ronneby. Två dagar senare kommer Diggiloo till Borås Arena. Den 15 juli gästas Läckö slott utanför Lidköping och den 31 juli kommer Diggiloo till Båstad. Om det blir en spelning i Göteborg är inte klart än. Turnéfinal blir det i Avesta den 11 augusti.
Biljetterna släpps i slutet av november.
Diggiloo-turnén 2007
: Lasse Berghagen, Charlotte Perrelli, Linda Bengtzing, Niklas Andersson, Molly Sandén, Benjamin Wahlgren-Ingrosso och Jan Johansen.
: Lasse Holm (lagledare), Lotta Engberg, Thomas Petersson och Magnus Johansson.
Mest läst