Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

"Bengan" tillbaka i Öis

Bengt Andersson, 46, har skrivit på för Öis. Kontraktet med hans gamla klubb sträcker sig året ut.

2009 gjorde Bengt Andersson sin sista match på elitnivå, också det i Öis. Efter det har han bland annat spelat för Önnered i division 6. För tillfället är han tränare i Kållered SK i division 3, vilket även i fortsättning kommer att vara hans huvuduppgift.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Han kommer att träna med oss i mån av tid eftersom hans huvudsyssla fortfarande är att vara tränare i Kållered. Vi vill naturligtvis att han ska vara med på så många träningar som möjligt, men det är svårt att bedöma hur mycket det kommer att bli. Det avgörs från vecka till vecka, säger Öis sportchef Kent Carlzon.

Någon satsning på en plats i startelvan är det inte tal om utan mer en backup-roll ifall någon av målvakterna skulle bli skadad eller avstängd.

Det var när Öis ordinarie målvakt Peter Abrahamsson blev avstängd efter att ha boxat bollen en bra bit utanför straffområdet i matchen mot Hammarby som kontakt mellan Örgryte och Bengt Andersson togs.

– Vi hamnade i en situation där vi inte hade någon reservmålvakt när Abrahamsson blev utvisad. Vi valde att agera på det här sättet i fall det händer igen, avslutar Carlzon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.