Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Bekväm, mysig höstmat

  Det är dags att lägga fokus på comfort food. Bekväm, mysig mat. Rätter till de där riktigt höstruggiga dagarna. Krämig risotto, potatisgratäng extra allt och inte minst en kaka så chokladstinn att chocoholics går ner i brygga.

  Nu kommer den; tiden på året när man lägger till. En extra tröja, ett par ljus till, dubbar på däcken och lite extra på elräkningen. Och av någon anledning så lägger vi till lite extra i köket och grytorna också. Kanske har det att göra med att det nu är nästan ett helt år, eller åtminstone sisådär nio månader tills det är dags att visa hela härligheten i shorts, linnen och badkläder igen. Det gör inget om det slinker ner en skvätt grädde i såsen. Man kan säkert komma på en anledning varför den behövs. De senaste tre helregniga helgerna kanske? Och det faktum att det snart är mörkt både när du går till jobbet och när du kommer hem, tro katten att man behöver något lent innanför västen. Som en len och krämig risotto – fulltankad med kärlek, pumpa och några nävar parmesan. Och vare sig det handlar om brustna hjärtan, kalla tår eller bara lite allmänt höstrugg så finns det inget som inte en sjutusan till chokladtårta kan råda bot på. Dessa två godsaker och en riktigt krämig och tung potatisgratäng har en självklar plats inom det som på engelska brukar kallas för comfort food. Och det är just precis vad det är. Mat som lenar, värmer, mjukar upp. Comfort food – mat som helt enkelt lägger till.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Just nu har jag snöat in på mole, chili och riktigt bra tacos och undrar varför det inte finns fler riktigt bra mexikanare i stan?