Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Bekräftat: Tobbe vänder hem – avstår miljonbonus

Nyheten om Tobias Hyséns flytt hem till IFK Göteborg bekräftades under tisdagen av IFK Göteborg. Anfallaren har skrivit på sitt kontrakt. – Jag har gått och väntat på den här dagen, säger Hysén.

Kontraktet med Hysén sträcker sig över 2017 med option på 2018. Redan under måndagen kunde GP berätta att Hysén inte krävt någon sign-on bonus och dessutom inte krävde någon toppallsvensk lön. Uppgifter som Mats Gren bekräftade.

– Vi brukar inte kommentera sådant här, men Tobbe har inte krävt någon sign-on. Han har dessutom haft ett väldigt blygsamt löneanspråk, säger Gren och fortsätter.
– Det var lite paybacktime sa han. Det var hans sätt att tacka Blåvitt för vad klubben har betytt för honom.

LÄS OCKSÅ: Gren: Riktigt starkt av Tobbe att hålla det.

Hysén själv om sitt löneanspråk.
– Jag har alltid velat komma tillbaka. Med situationen som Blåvitt är i just nu, ville jag under inga omständigheter göra värre. Jag sa åt Sella och Fhager att det dom erbjuder, det tar vi. Och det visste Mats om också. Huvudsaken var att få komma hem igen, säger Hysén när GP når honom efter presskonferensen.

LÄS OCKSÅ: Hysén: Underbart att vara tillbaka igen.

Jörgen Lennartsson var minst sagt nöjd med sin anfallsvärvning.

– Dels är han en bra person, stark IFK-koppling, bra erfarenhet, egenskaper som spelare. Vi är angelägna av hans snabbhet och kvalitet i avslutet. Har alla kvaliteter vi har velat ha.

LÄS OCKSÅ: Lennartsson: Ett väldigt bra djupledshot.

Hysén ansluter till lägret i Dubai för IFK Göteborg men får klara sig utan sitt tidigare nummer, sjuan är upptagen av Mads Albaek vilket gör att Tobbe nu får nöja sig med nummer tio.

Mest läst