Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
bkh

BEKRÄFTAT: Storsponsorn föreslås ta över Häcken

Valberedningens ordförande Hans Andersson bekräftar nu GP:s uppgifter om att Anders Billström föreslås bli ny ordförande i BK Häcken.– Det stämmer. Han har ett oerhört engagemang; duktig, företagsmässig och brinner för BK Häcken, säger Andersson.

Som GP avslöjade föreslår valberedningen att Anders Billström efter ett år i styrelsen tar klivet upp som ordförande samt att Siri Mårtensson lämnar uppdraget som suppleant och blir ordinarie ledamot.

Sedan tidigare är det känt att Lennart Karlsson lämnar styrelsen efter åtta år som ordförande.

– Anders är en gammal Hisingspojk, som har jobbat lite ihop med Dennis (Andersson, klubbdirektör) och Sef (Föreningen Svensk Elitfotboll). Vi var ganska eniga om detta i valberedningen, säger valberedningens ordförande Hans Andersson.

Vilka är hans största förtjänster?

– Han är strukturerad, jävligt ordningsam och ekonomisk. Det gäller att hålla i Häckens kassa. Det är många som har slarvat bort stora kassor inom idrotten.

Krävdes det lång övertalning?

– Nej. Det kommer bli ett helvete framöver att hitta folk som vill ta de här rollerna. Nu är väl inte så Häcken så mediala som vissa andra, men de här personerna är svåra att hitta.

– Det är ett stort ansvar och ett jävla jobb. Han har ett brinnande fotbollsintresse och en bra kille, så det krävde ingen längre betänketid vad jag förstod.

Enligt Hans Andersson har Anders Billström, vice VD för Häckens största sponsor BRA Bygg, en del idéer och visioner och kan, nu när träningsanläggning och arena står klar, lägga mer kraft på dessa.

– Nu är fokus på att få till ett bra representationslag. Där är det viktigt att hålla i kulorna. Och integrera Hisingen mer, få alla nyanlända att intressera sig för fotboll och Häcken. Vad bor det på Hisingen? 130 000? Det är som Borås. Vi behöver få mer folk till matcherna, säger Hans Andersson.

Att största sponsorn även sitter ordförande, ser ni några risker med det?

– Vi har diskuterat det. De pengarna han har lagt in är låsta på fem år. Han får väl gå ut om det blir jäv i den frågan. Det är tröjan han har. Frågan kom upp med en gång. Samtidigt kan man vända på det. Har han gått in som sponsor är han kanske ännu mer noggrann och engagerad.

Kan det här ses som ett sätt att kringgå 51-procentsregeln?

– Vi har diskuterat de delarna. Vi snackade med Anders om detta med. Han har låst de pengarna och är inte ensam i BRA Bygg.

Mest läst