Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
ahlm

Bekräftat: Sävehof gör ännu en drömvärvning

Johanna Ahlm är klar för Sävehof till nästa säsong. Ett tvåårskontrakt är påskrivet.– Hon kommer tillföra väldigt mycket, säger tränaren Henrik Signell.

Under tisdagen kunde GP avslöja att Johanna Ahlm återvänder till Sävehof till nästa säsong. Något som klubben nu bekräftar.

– Det är jättekul, jag har ju vetat om det ett tag men Johanna är ju en egen produkt som kommer hem. En ur-Sävehofare som kommer att tillföra väldigt mycket. Hon kommer tillföra väldigt mycket till vårt unga lag, säger Henrik Signell till GP.

Klubben gör en rejäl satsning till nästa år säsong. Nya arenan invigs och de två supervärvningarna av Ahlm och Odén visar att Sävehof siktar på att fortsätta dominera svensk handboll.

– Vi har tagit stora kliv i år med laget och med de två värvningarna av Ida och Johanna hoppas jag att vi ska bli ännu bättre, säger Signell.

Färdigvärvat nu med hemvändare?

– Vi för ju dialog med alla våra spelare, mest för att vi bryr oss om de men det är viktigt att hålla kontakten. Men det är nog troligt att det får räcka för den här gången nu.

Henrik Signell beskrev värvningen av Ida Odén som "klubbens bästa någonsin". Hur rankar han värvningen av Johanna Ahlm?

– Haha, det återstår att se, jag vill inte ranka de mot varandra, säger han och skrattar.

För Signell är det två drömvärvningar som ska få laget att ta nästa kliv och bli ännu bättre både utomlands och i Sverige. Tränaren som är väldigt omtyckt i klubben har ett år kvar på sitt kontrakt och är en het kandidat att bli ny svensk förbundskapten.

– Jag kommer garanterat inte att släppa Sävehof, det gör jag inte. Jag vill se vad det kan bli av det här, vi får en ny arena, med det här laget. Sen kan landslaget bli möjligt, absolut men jag släpper inte Sävehof.

Kontraktet med Sävehof är på två år för Johanna Ahlm som flyttar hem efter sju år utomlands.

Mest läst