Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
saf

Behrang Safari opererad

Ännu en vänsterback i fotbollslandslaget är skadad. Behrang Safari tvingades till operation på torsdagsförmiddagen efter att ha brutit ett nyckelben.

Konkurrensen om vänsterbacksplatsen i fotbollslandslaget blir tunnare och tunnare. På onsdagskvällen tacklades Safari av en motståndare och bröt nyckelbenet. Anderlecht-backen opererades under torsdagen men lär vara borta i två månader.

– Jag hoppas att det här inte förstör för EM, säger han till TV 4:s Fotbollskanalen.se.

Sedan tidigare är det klart att korsbandsskadade Daniel Majstorovic missar EM och dessutom har Andreas Granqvist ett skadat knä.

Landslagets spelaransvarige Allbäck var på torsdagsmorgonen i kontakt med Safari:

– Det är svårt att säga hur lång tid det tar. De uppgifter som "Berra" själv fått från läkarna runt Anderlecht talade om ett par veckors total vila efter operationen och sedan tre-fem veckors träning innan han är aktuell för spel.

Som tur var så är Martin Olsson i Blackburn i bra form och känns given i EM-truppen. Men andra alternativ som Oscar Wendt och Pierre Bengtsson får inte mycket speltid i Borussia Mönchengladbach och FC Köpenhamn. Och frågan är om Safari hinner spela några fler matcher med klubblaget innan säsongen är över.

– Vi spelar den sista matchen i mitten av maj. Jag hoppas att jag kan spela någon mer match, men det är väldigt svårt att säga, säger Safari till Fotbollskanalen.se. (TT)

Mest läst