Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 1

"Begriper inte hur styrelsen ska kunna sitta kvar"

Han var ordförande för IFK Göteborg i 19 år. Gunnar Larsson mottog beskedet att Kamratgården säljs med bestörtning. – Jag är oerhört arg och väldigt ledsen, säger Larsson.

Gunnar Larsson höll i ordförandeklubban mellan 1982 och 2001 och har efter det även suttit som ordförande i valberedningen. På torsdagskvällen fick han, liksom alla andra medlemmar i IFK Göteborg, beskedet att Kamratgården ska säljas. Larsson är mycket kritisk till den nuvarande styrelsens agerande.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Hur kan man sitta i styrelsen och inte ha större känsla för vad Kamratgården betyder? Det är ju hjärtat i hela verksamheten, säger Larsson.

Han ifrågasätter också att styrelsen inte tillfrågat sina medlemmar innan beslutet att sälja fattades.

– Det första man borde ha gjort är att kalla till ett medlemsmöte och säga att "så här ser det ut, vad gör vi nu?" Man kan inte bara sälja Kamratgården så där utan att fråga medlemmarna! Om det stämmer att styrelsen var enig i det här beslutet så... Ja, jag begriper inte hur de ska kunna sitta kvar. Man har bara gjort färdigt affären på egen hand, men det är ju medlemmarna som äger föreningen. De måste ge klartecken till en sådan här sak, säger Larsson.

IFK behöver ju få in kapital – är inte Kamratgården mest en symbol?

– Nej, då har man inte förstått vad det handlar om. IFK är en medlemsförening, inte ett bolag som gör affärer hur som helst. Under mina 19 år så var i alla fall Kamratgården det viktigaste vi hade, säger Gunnar Larsson.

Han utesluter inte att beslutet kan få konsekvenser vid årsmötet.

– Om det redan är sålt och klart så blir det väl svårt att ändra på den saken, men man kan ju se till att styrelsen byts ut, så det kommer in nytt folk där. Jag är väldigt upprörd som du märker, säger Gunnar Larsson.

Mest läst