Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Bedrägerihärva på känd näthandelssajt

Vad som kan vara ett nytt bedrägeri har börjat rullas upp på näthandelssajten Tradera. I måndags stängdes företaget Linnabs konto. Sedan dess har flera polisanmälningar gjorts mot företaget.

- Vi tog bort företagets annonser den 1 september då vi fick signaler om att betalda varor inte levererats. Dagen efter stängde vi ner kontot, säger Traderas presschef Jenny Pedersén.

Företaget har haft hundratals annonser på Tradera för olika märkesvaror, främst friluftsprylar.

Företaget Linnab startades i början av 2012 som ett auktionsföretag i Skåne. I styrelsen satt en då 18-årig kvinna men företaget sköttes främst av hennes far. I oktober förra året öppnade företaget konto på Tradera som är en av Sveriges största köp- och säljsajter.

Av kundernas omdömen att döma skötte sig företaget bra fram till för någon månad sedan då flera kunder oroades av att de inte fått de varor de betalat.

Sedan företagets konto stängdes i måndags har flera kunder publicerat omdömen om företaget: "Polisanmäld", "Lurad!! Dags för Tradera att skaffa bättre filter!", "Polisanmält! De säger att företaget inte finns sedan 1/6" lyder några av de senaste kommentarerna.

På Linnabs telefon svarar en automatisk telefonsvarare: "Om samtalet gäller företaget Linnab så har jag sålt företaget och har inte med det att göra".

Den som ställer frågor på företagets mejl får ett automatiskt svar:

"... Tack för ditt mail. Vi kommer att svara så snart jag ser detta mail. Det kan ibland ta lite tid eftersom jag inte alltid har tillgång till internet. Ha det nu så bra", står det i mejlet som är undertecknat med ett mycket vanligt namn.

Den 22-årige stockholmare som registrerades som ny styrelseledamot i Linnab i juni har inte gått att nå för en kommentar.

- I den bästa av världar kommer kunderna att få sina varor. Det har ju hänt att företag tagit på sig litet för mycket och kommit efter i leveranser. Och det här företaget har skickat ut ett antal produkter också den senaste månaden. Men vi uppmanar alltid våra kunder att göra en polisanmälan om de inte fåt de varor de betalat för, säger Jenny Pedersén.

Kunder på Tradera har tidigare råkat ut för systematiska bedrägerier då en eller flera personer registrerat konton. Under en tid har de skött leveranserna exemplariskt och fått goda omdömen. Sedan har de under kort tid lagt ut ett stort antal produkter som de fått betalt för men aldrig har levererat.

Mest läst