Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB130512BB553

Beckhams planer närmar sig – jagar Zlatan till MLS

Beckham har nu köpt mark i Miami där han ska bygga en fotbollsarena, uppger en av hans partners.

Den tidigare fotbollsstjärnan David Beckham har tagit ett stort steg mot sitt mål att skapa ett eget lag i den amerikanska högstaligan i fotboll, Major League Soccer (MLS).

"Stora nyheter: Vi har gått i hamn med affären vad gäller platsen för Miami-stadion. Exalterad över att ta en Major League-klubb i världsklass till våra fans", skriver Beckhams partner Marcelo Claure på Twitter.

När Beckham 2007 skrev på för Los Angeles Galaxy fick han erbjudandet om att skapa ett eget lag i MLS för ett reducerat pris på 25 miljoner dollar (209 miljoner kronor).

Arenan ska rymma 20 000 åskådare och nu måste mer markområden köpas för att göra plats till bland annat parkeringsplatser.

Beckham har jobbat med projektet att bygga en fotbollsarena i Florida sedan 2013. Flera tidigare försök att köpa mark i Miami har gått i stöpet.

Det är oklart vilka som kommer att spela i Beckhams lag men det har spekulerats i ett flertal stora namn. Bland annat har det ryktats om att Zlatan Ibrahimovic ska gå till MLS och Beckhams lag när kontraktet med PSG går ut.

Laget planeras göra debut i ligan år 2018.

Mest läst