Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1
Matti Alkberg, tvåa från vänster, gillar inte Grammisgalan.

Bear Quartet vägrar Grammis

Matti Alkberg, sångare i Bear Quartet, avsäger sig i ett brev till Grammisjuryn bandets nominering.

Varför vill ni avsäga er nomineringen?

- Vi bryr oss inte om Grammisgalan och vill inte förknippas med den. Jag har tidigare tackat nej till en nominering och de borde ha koll på att jag inte vill ha något med galan att göra.

Vad är det för fel på Grammisgalan?

- Jag gillar inte att tävla i musik i allmänhet, och Grammisgalan i synnerhet. Jag vill inte att Bear Quartet ska vara förknippad med musikbranschen på det sättet. Att klappa varandra på ryggen och ge beröm för att man är så bra har så lite med oss att göra och det känns bara fel. Om andra vill hålla på med det får de gärna göra det, men vi vill inte vara med.

Har ni fått något svar på brevet?

- Nej, vi har inte fått någon som helst reaktion från Grammisgalan. Du är den första som ringer och frågar faktiskt. Jag tycker de borde ha ringt och frågat om vi ville bli nominerade. Det hade varit god stil och hyfs.

Vem tycker du ska få Grammisen för bästa rock om inte ni är nominerade?

- Det verkar inte ha någonting med någons smak att göra. Då skulle inte vi och Takida bli nominerade i samma klass, eller Europé för den delen. Jag tycker Bob Hund borde få priset för att de är så grymma. Om de vill ha en Grammis tycker jag att dem ska få den.

Vilket pris skulle ni vilja vinna då?

- Jag vet inte, fredspriset kanske. Inget särskilt i musiksammanhang. Helst vill jag inte tänka på det där överhuvudtaget. Vi vill inte ha med den där världen att göra. Vi repar istället.

Är: Matti Alkberg (sång, gitarr), Jari Haapalainen (gitarr), Peter Nuottaniemi (bas), Jejo Perkovic (trummor), Carl Olsson (keyboard).

Från: Luleå.

Aktuella: Är med i första röstningsomgången inför Grammisgalan 2010 i kategorin Årets rock. Har dock bett om att få bli borttagna från röstningen.

Övrigt: Har tagit sitt namn efter jazzbandet i Klas Östergrens klassiska generationsroman Gentlemen.

Mest läst