Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
BB160216BB175

Basketstjärnan: Rånarna hade maskingevär och macheter

Snart går hon in i Mästarnas Mästare. Men där avslöjas inte en av hennes svåraste utmaningar under karriären. Förra basketproffset Kicki Johansson berättar för Expressen om hur hon rånades under en bussresa i Sydafrika.

På söndag är hon en av sex nya deltagare i det populära tävlingsprogrammet Mästarnas Mästare på Svt. Kicki Johansson var landslagsspelare och proffs i Spanien och spelade många tuffa matcher under sin långa karriär. Men så skärrad som hon blev under en bussresa i sydafrikanska Soweto blev hon inte under inspelningen av programmet i höstas.

– Det var nåt riktigt illa jag var med om där, säger Johansson till GT. Jag satt långt fram i bussen och en sydafrikansk kvinna som satt bredvig mig sa "ge dom vad de än vill ha". Det var så mycket tankar som for igenom huvudet.

Under en bussresa klev flera rånare in i bussen och rånade passagerarna. Johansson fick lämna ifrån sig klocka, örhängen och förlovningsring men blev inte fysiskt skadad.

– Rånarna var beväpnade med maskingevär och macheter. Jag mådde dåligt och var skärrad av det som hände, säger hon till GT.

Mest läst