Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Bild - 2
Eric Saade underhöll.

Basketmorsa årets eldsjäl

Det finns många vardagshjältar i föreningslivet. Men det var basketmorsan Monica Sandström från Jämtland som hyllades för sina insatser i direktsända Eldsjälsgalan från Göteborg.

Lisebergshallen var fylld med entusiastisk publik och ett stjärnspäckat artistuppbåd när det var dags att uppmärksamma landets eldsjälar i föreningslivet i TV4:as direktsändning.

Programledarna Peter Jihde och Kristin Kaspersen hade inga svårigheter att locka fram applåder och busvisslingar när de nominerade presenterades. Stundtals var ljudtrycket så intensivt att det kändes som taket skulle lyfta.

Även om Eric Saade, Lasse Stefanz, Maria Mena & Mads Langer och Nanne Grönvall i en unik konstellation med rockgruppen Sator gjorde uppskattade framträdanden var det föreningsföreträdarnas kväll.

Framröstad som Årets eldsjäl blev baskettränare Monica Sandström från Bräcke i Jämtland.

Överraskad?

- Oh ja! Det här är stort och känns omtumlande. Jag tycker också det är fantastiskt att man får pris för att bry sig om andra.

Monica Sandström har varit ledare i 40 år och börjat trappat ned. Som mest har hon tränat sju lag. Nu har hon hand om fem lag.

Vad betyder det att få titeln Årets eldsjäl?

- Jag tycket att det visar att det inte bara är eliten som räknas utan att också breddidrotten uppmärksammas rejält.

Hur många år till ska du vara ledare?

- Det vet jag faktiskt inte. Hela min familj är engagerad i basket, så det blir nog några år till.

Mest läst