Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Malin och Cassius Clay

Baryards nytändning – en kamp mot klockan

Med nya hästen Cue Channa har Malin Baryard Johnsson fått en nytändning. Även om det blir en kamp mot klockan för att komma i form är målet solklart: OS i Rio.

Nyligen kom landslagsryttaren hem från Spanien efter några veckor med bra träning och tävling. Även om det finns en del kvar att jobba på så är hon väldigt nöjd med utvecklingen hittills.

- Cue Channa är en fantastisk fin häst med stora möjligheter. Vi håller fortfarande på att lära känna varandra men trivs redan bra ihop. Det händer något positivt varje dag, säger hon.

Det tioåriga stoet, som kom till Baryards gård i början av januari, är meriterad. Hon tar tidigare tävlats av den finske landslagsryttaren Sebastian Numminen och hoppat i världscupen och i EM.

- Det är första gången som jag får en "färdig" häst att jobba med. Det känns både roligt och spännande, säger Malin Baryard Johnsson som fick se sin trotjänare Tornesch gå i pension i slutet av förra året.

Lite av en nytändning?

- Så känns det. Jag har flera bra hästar att jobba med – och fler stora mål att sikta mot. Det känns utmanande och utvecklande, säger hon.

Nästa stora mål är OS i Rio i slutet av sommaren. Förutom Cue Channa har hon Corporal som möjlig mästerskapshäst.

- Det blir en kamp mot klockan. Målet är solklart – men om vi når dit får tiden och resultaten under våren och sommaren visa, det går inte att stressa fram något. Skulle det inte bli OS så väntar EM på hemmaplan (Göteborg) nästa år. Det känns också otroligt spännande, säger hon.

Den meriterade hoppryttaren (fyller 41 om en månad) fick sitt internationella genombrott för 20 år sedan och är fortfarande med i den absoluta toppen. Det är där hon har sitt fokus – och det är indirekt en förklaring till att hon inte matchar sina bästa hästar just nu – vare sig i Borås där hon tävlar i helgen eller under Gothenburg horse.

- I Göteborg tävlar jag med Cassius Clay, en explosiv liten kille som har mycket sig, men som har en bit kvar till de stora tävlingarna. Direkt efter Göteborg blir det två veckor med träning och tävling I Belgien, sedan blir det en del tävlingar utomlands för att undan för undan få mina bästa hästar i så bra form som möjligt.

Nationshoppning med landslaget?

- Har vi resultaten och formen är det givetvis intressant, säger Malin Baryard Johnsson.

I går gjorde hon sin första runda i Borås. I den enstjärniga internationella tävlingen hoppade hon med Second Chance och slutade nia bland 88 startande.

- Ett sto som är ilsken i stallet – men som älskar att hoppa och är jättefin ute på banan, summerar hon.

Mest läst