Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Bara Larsson säker på plats i Frölunda

JVM är över – och bara Jacob Larsson platsar i Frölunda. – Ska jag peta Joel Lundqvist för att Christoffer Ehn ska spela, undrar tränare Roger Rönnberg.

Frölunda startar året med hemmamatch mot bottenlaget Modo i Scandinavium – och återigen kommer över 10 000 för att se seriens bästa lag.

Publiken får dock inte se Christoffer Ehn och Jacob Larsson, som kommer hem senare i veckan.

– Jag räknar med att Larsson och Ehn ska kunna lira på lördag mot Färjestad, säger huvudtränare Roger Rönnberg.

Anton Karlsson åker dock direkt till Dalarna och Leksand, där han ska avsluta säsongen – och härdas i seniorspel.

Roger Rönnberg har dock sett JVM med glädje – och studerat sina spelare från tv-apparaten. Här är hans bedömning av Frölundaspelarna som förlorade bronsmatchen.

Jacob Larsson:

– Han har alltid haft passningarna, men han har verkligen utvecklat försvaret under säsongen och turneringen. Det har varit kul att se honom på distans, han har varit svår att möta. Spelat tufft, beslutsamt och rejält, fått stopp på motståndarna. En jättebra turnering, berömmer Roger Rönnberg.

Christoffer Ehn:

– Han får en roll som är liknande den hade i slutspelet i fjol. Att liksom äga boxplay och spela i en fjärdekedja. Han är väldigt lojal och duktig på att göra just det. Vi vill lyfta han ytterligare här hemma – så att han inte fastnar i en sån roll och bara dödar istid. Han är väldigt bra i den rollen just nu, men jag vet inte om jag ibland är lite för långt fram i hans karriär – att han ska vilja ha ännu mer puck, ta ännu mer plats, spela ännu större ...

Låter som om han får en centerchans i Frölunda?

– Jaha? Vem ska jag peta? Ska jag peta Joel Lundqvist då? Och spela med fem kedjor, frågar sig Roger Rönnberg.

Tufft läge, alltså.

Ehn behöver speltid för att växa – och den får han troligen inte i Frölunda.

– Det var därför vi lånade ut honom till BIK Karlskoga, men han trivdes inte själv och ville tillbaka hit. Det har blivit hackigt för honom. Tyvärr. Vi gjorde en bra plan, men han ville hem och vi lyssnade på honom. Det blir lite pusslande. Vi får göra det bästa av situationen.

En ny utlåning på gång?

– Det vet jag inte. Det sköter Christian Lechtaler, Fredrik Sjöström och Christoffer själv. Han får komma hem och landa. Nu är frågan var han ska sikta? Ska han sikta på att slå sig in här, oavsett plats?

Anton Karlsson:

– Ganska lik Ehns insats. Han tar sin roll – och skulle kunna göra samma sak i Frölunda. Däremot ser jag en väldigt offensiv uppsida hos Anton. Han har bra spelförståelse, ett jäkla skott – och jag vet inte där heller om jag är otålig och har för höga krav. De här killarna är draftade – och mitt jobb är att leda dem dit, för att de ska duga i NHL.

Mest läst