Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Bara hyllningen till "Kerra" att bära med sig

Det finns en sak jag tar med mig från den här matchen: Hyllningen till Anders "Kerra" Johansson.

Det kommer en bild på slutsignalen via sociala medier. Det är en skärmdump från Göteborgs-Posten på webben:

"Försäljning av försvarsspray skjuter i höjden", står det i artikelns rubrik.

Det kan vara läge för Frölunda att lägga en order på ett gäng flaskor – för det hackar och stånkar i försvaret just nu. Ni vet, lite som en gammeldags dieselmotor som hostar och spyr ut en massa svart rök.

Vi kan prata om billiga och enkla mål för HV71, men sanningen är lite elakare än så.

Roger Rönnbergs gäng har helt enkelt inte den disciplin som krävs för tillfället – och tar alldeles för många korkade utvisningar. Jönköpingslaget utan form tackar och inkasserar tre poäng.

För Frölunda blir det fjärde förlusten på sex matcher – och det raka och vägvinnande spelet får efterlysas av Leif GW Persson.

DET SPELAR INGEN roll att anfallsspelet gnistrar emellanåt. Johan Sundström försöker väcka sitt lag, på nytt tänd av uttagningen till Tre Kronor. Han gör ett mål, bryter också igenom gång efter gång.

På centerns vänstra arm sitter ett svart band av tejp, på hjälmen en svart klisterlapp med de vita initialerna AJ. Tja, alla spelare i Frölunda har samma sorgband.

Det är för att hedra Anders "Kerra" Johansson. Materialförvaltaren som under 20 år såg till att Frölundas spelare hade ordning på utrustningen, men tragiskt och hastigt gick bort i tisdags kväll.

Den hyllningen är det enda som jag tar med mig från den här matchen.

JAG TAR HELLRE EN svacka nu – än i slutspelet. Så länge Frölunda ser till att vinna matchen på tisdag, vill säga.

CHL-finalen mot Kärpät ...

FÖRRESTEN: Anton Axelsson har i ärlighetens namn inte haft det lätt efter comebacken – och det är inte märkligt efter en lång frånvaro. Men hur länge har Roger Rönnberg tålamod att fortsätta spela honom?

Jag tror att Axelsson är ur laget redan mot Skellefteå, när Joey Crabb är spelklar och går rätt in i kedjan med Joel Lundqvist och Ryan Lasch.

DET ÄR FÖR övrigt inte särskilt många 031-fans i Kinnarps Arena den här kvällen – och det känns som om Goa gubbar kraftsamlar för seriefinalen mot AIK från norra Västerbotten.

153 personer är med på det chartrade planet till Skellefteå. Plus åtta SAIK–fans från Göteborg ...

Hade den fansresan varit tänkbar inom en sport med boll?

TILL SIST: Ta en titt på blogg.gp.se/rylanderjohan de närmaste dagarna. Vi vidgar hockeyvyerna en aning – från staden som tydligen aldrig sover.

Madison Square Garden står på besökslistan – och vem vet om vi springer på några gamla Frölundalirare på Manhattan ...

Jag skulle inte missa det.

Plus

J20-laget. Leder topp tio-serien med sex poäng – och har ligans absolut bäste målvakt i Victor Brattström. 95 i räddningsprocent, 1,33 insläppta mål per match. Var ska den megatalangen få plats?

Minus

Tajmingen. Jag missar både seriefinalen mot Skellefteå och CHL-finalen mot Kärpät. Men vem kunde veta det när GP:s NHL-resa sålde slut i höstas?

Mest läst