Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
Bild - 1

Bara hårt jobb tar Frölunda till guldliret igen

En svacka? Nja, inte än enligt Roger Rönnberg. Men Frölunda måste börja jobba igen. Över hela banan.

Strax före nedsläpp i Scandinavium förstärker HV 71 med hemvändaren Pär Arlbrandt. Högerforwarden släpps från schweiziska EHC Biel-Bienne – och blir naturligtvis en tillgång i det slutspel som startar i mars.

För dit tar sig förstås Frölundas rival – som har en skön joker i Lias Andersson, 17 år. Gallerskallen med Niklas som pappa (763 matcher i Frölunda!) är farlig i stort sett vartenda byte och det första SHL-målet är bara en tidsfråga.

DET FINNS DOCK lite magsårsbekymmer för Frölundas nye sportchef Fredrik Sjöström. Han avancerade på jobbstegen – och startade med att skicka övertalige Oliver Bohm till Malmö.

LÄS OCKSÅ: En bruten klubba från premiärmål

Därefter har back efter back trillat bort ... och det är naturligtvis ren otur, en backjinx utan dess like.

En bruten käke (Oscar Fantenberg) läker på ett par veckor, men en lossad menisk (Lukas Bengtsson) kan innebära operation och slut på säsongen.

Skulle det vara så måste Frölunda handla en back i sista stund inför slutspelet – och då är antagligen budgeten för den tilltänka forwarden försvunnen.

Lukas Bengtsson håller landslagsklass – och måste, om han är väck, ersättas med en liknande spelare. En sådan kostar.

JAG TYCKER ATT trycket saknas i Frölundas spel för tillfället – och under veckans träning har laget tjatat internt om vikten av att göra jobbet över hela banan.

Särskilt i försvarsspelet.

Därför är det lite oroväckande när Artturi Lehkonen skippar backcheckningen vid HV71:s ledningsmål. När han börjar åka är det redan för sent – och Lehkonens gubbe Mattias Tedenby sprätter in ledningsmålet ...

Det var sånt försvarsarbete som keepern Johan Gustafsson lackade ur på i lördags ...

"Jag tycker att vi har spelat dåligt i två matcher. Om du kallar det för en svacka ... nja, det krävs lite fler matcher, va? Två dåliga matcher i rad kan alla lag göra under en säsong", sa Roger Rönnberg efter träningen i måndags.

Fast en till sån här insats – tja, då är svackan verklig.

Inte ett enda mål på sju (!) perioder är också rätt märkligt för SHL:s målfarligaste lag. Kanske är det så att de spelskickliga Oscar Fantenberg och Lukas Bengtsson betyder så pass mycket i uppspelsfasen?

Eller så får Henrik Tömmernes, Jacob Larsson och Elias Fälth kliva upp ett snäpp i ansvar och kvalitet ...

FÖR ÖVRIGT: Backen Arvid Aronsson får bara ett enda byte i SHL-debuten – men här har Frölunda ytterligare en junior på tillväxt. Det visar att tillväxten finns.

TILL SIST: Jag önskar att Bruce Springsteen åker till Ullevi en allra sista gång och spelar så att arenan spricker. Sedan rivs den – och ger plats för framtidens multiarena.

Deal, Bruce?

Plus

79 poäng. Det är lätt att klaga efter noll mål på sju SHL-perioder, men glöm inte att Frölunda har 79 poäng efter 37 matcher. Imponerande.

Minus

Vakter som bara gör sitt jobb. Ibland går det ett steg för långt med dumheten att "bara sköta sitt jobb".

Mest läst