Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
1835107.jpg

Bankman misstänkts för stöld av kunders pengar

En bankman på SEB i Kungälv misstänks för att under många års tid ha förskingrat pengar från sina kunder. Det är ännu oklart hur många personer som har drabbats.

GP har varit i kontakt med en av kunderna som har blivit av med pengar.

– Vi har alltid haft jättestort förtroende för vår bankman. Så jag blev riktigt förvånad. Det känns olustigt nu, säger hon.

Kunden som GP har varit i kontakt med har haft samma bankman i minst tio år, och hennes föräldrar likaså. De har blivit av med 150 000 kronor i samband med en försäljning av fonder och det har dessutom skett två uttag från familjens konton på 15 000 kronor vardera.

– Jag tyckte att det saknades lite pengar efter fondförsäljningen. Men eftersom jag litade så mycket på bankmannen så tänkte jag aldrig att det skulle ha skett något felaktigt.

Kunden fick ett brev från SEB i december där det informerades om att familjens konton förekommer i utredningen angående pengar som har förskingrats. Det var SEB själva som valde att polisanmäla händelsen i oktober, efter att de uppmärksammat felaktiga transaktioner som tydde på att kunder kunde ha utsatts för bedrägeri.

– Det som har hänt är väldigt tråkigt och väldigt ovanligt, säger Anna Helsén, presschef på SEB.

Bankmannen arbetar nu inte kvar på SEB i Kungälv. De kunder som har drabbats kommer att ersättas av banken.

– Jag känner mig trygg i att jag kommer att få tillbaka alla pengar av banken och att de inte kommer att missa någon felaktig transaktion i utredningen. De har skött det här bra och jag har fortsatt förtroende, säger kunden som GP pratat med.

Polisen arbetar nu med att kartlägga omfattningen. Niklas Högdén, åklagare, leder förundersökningen.

– Det är lite oklart hur många det är, men det rör sig om ett flertal personer. Vi håller på och utreder och det är ganska omfattande utredning, som rör sig över många år, säger han till Kungälvs-Posten som först rapporterade om fallet.

Mest läst