Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Balkander: Inte förvånad om det blir EM för Tobbe

Ni kan säkert förnimma känslan av att bara ha en procents batteriladdning kvar i mobilen, ett viktigt samtal på ingång – och plötsligt få tag i en laddare. Lite som för Blåvitt när Tobias Hysén, utan krav på monsterlön och super-sign-on landar, i knäet en måndag i januari.

Vad IFK Göteborg anbelangar får det sannolikt vara måndag hela veckan framöver. Beskedet att Tobias Hyséns kinesiska klubb köper ut sin svenske anfallare, som likt en barmhärtig samarit omedelbart återvänder till sin tidigare arbetsgivare, kunde inte kommit lägligare för ett sargat göteborgskt flaggskepp.

Ni vet sådana som gärna seglar ut på öppna hav, med segel, ruff och köl, stora drömmar och ständigt nya skeppare.

Tobias Hysén är en helt vanlig människa, 33 år gammal, gift, med två barn och två fötter på jorden.

I sammanhang likt elitfotbollens kan personer som Tobias Hysén ikläda sig helt andra roller.

Förutom den som fotbollsspelare och allmän frälsare (för ett i fjol höstas tämligen uddlöst anfallsgäng) även de som kulturbärare, historieberättare, generationsmagnet och biljettförsäljare.

Nu verkar årskortförsäljningen ha rullat på rätt bra ändå, men med Glenns son i truppen hade jag under gårdagen gärna intagit rollen som fluga på väggen i kassör Ulf Ivarssons tjänsterum och suttit med under marknadsavdelningens kafferast.

Frågan Jörgen Lennartsson, som får uppdraget att administrera återvändarens sportliga kompetens, nu ställs inför är formläge och användningsområde.

Säg så här: Jag skulle inte bli förvånad om Erik Hamrén och Marcus Allbäck får för sig att ge Tobias Hysén en plats i sommarens EM-trupp.

Om kroppen håller, om målen trillar in, om konkurrensen tillåter.

Tobias Hysén lämnade Sverige som landslagsman och återvänder med nya erfarenheter, ett klokare och mer avspänt perspektiv.

Gårdagens nyhet om Hyséns återkomst till IFK Göteborg var ingen vanlig Kinapuff, mer ett lyckligt slut på ett osedvanligt inkomstbringande äventyr i österled.

Skälen till min optimism är i huvudsak två. IFK Göteborg slipper lägga miljoner på sign-on och betala allsvensk topplön. Tobias Hysén anländer Blåvitt i gott fysiskt skick och med ett bibehållet fotbollssug.

2007 ingick Tobias Hysén i IFK Göteborgs guldvinnande fotbollslag, 2009 vann han skytteligan.

Jag skulle inte bli förvånad om han snuddar vid de höjderna även 2016.

Plus

Gustav Engvall och Tobias Hysén är på pappret ett mycket bra anfallspar. Till IFK: Håll fortsatt fokus på kostnadssidan. Hybris, nej tack.

Minus

Däremot blir det nog svårt för IFK att få med ”Tobbe” redan till Dubai. Fast först Sarpsborg, nu på lördag i PSA.

Mest läst