Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter

Baka med färska bär

Solmogna hallon är något helt annat än sylt när man bakar hallongrottor. Du behöver inte några mängder av färska bär så du riskerar inte att fastna i hallonsnåren hela dagen. Plocka, baka och njut är mitt tips för dagen!

Gör så här:

1. Blanda mjölet med socker, bakpulver och vaniljsocker. Du kan göra det direkt i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bitar och släpp ner dem i mjölblandningen. Kör samman allt till deg. Överarbeta inte utan kör bara så det går ihop. Ju mindre hackande, desto sprödare hallongrottor.

2. Ställ ut 20 muffins- eller stora bullformar på en ugnsplåt. Forma degen till kulor av en valnöts storlek och lägg dem i formarna. Tryck till med ett finger så det blir en grop i mitten av varje kaka. Mosa eller hacka hallonen och blanda med socker. Fördela blandningen i groparna.

3. Grädda hallongrottorna mitt i 200 graders ugn cirka 12 minuter. Lyft de färdiggräddade hallongrottorna från plåten och låt dem kallna på galler. Står de kvar på den heta plåten blir de lätt övergräddade och hårda i botten.

Ger cirka 20 stycken

30 minuter

4 1/2 dl vetemjöl

1 1/2 dl strösocker

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

200 g smör

4 dl hallon + 1 msk strösocker

Mest läst