Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

mika
Fredrik Pettersson (till höger) klappar om Mika Pyörälä som just gjort 2-2-målet mot Modo.

Bästa matchen i år, Frölunda

Frölundas assisterande tränare Christian Lechtaler hade svårt att förklara två saker: Vad hände med Frederik Andersen? Och scenförändringen efter den usla första perioden.

Danske stjärnmålvakten Frederik Andersen mådde dåligt i den första periodpausen och bad att få kliva av. På vilket sätt han mådde dåligt var mer diffust, inte ens han själv hade riktig koll.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Efter åtta minuter i första perioden körde Modos Ole Christian Tollefsen in i Andersen och det blev en rejäl krock. Det såg ut som Frölundaspelaren slog bakhuvudet i ribban, men han kunde stå kvar och på slutet av perioden bjöd han även på en riktig kanonräddning. Nicklas Danielsson var helt ren framför kassen och skottet borde inneburit 3–0 till gästerna.

- Skön räddning, jag kände att jag hade en chans och tog den med plocken. Jag klev av för att jag inte kände mig helt hundra i pausen. Det var nog i samband med krocken det hände. Men allt gick så fort, jag vet inte riktigt, men jag tror att jag fick en smäll mot nacken eller bakhuvudet, sa Andersen.

Lechtaler var dock väldigt nöjd med Magnus Hellbergs inhopp:

- Det kan man verkligen inte klaga på. Han var fantastisk.

Första perioden vill nog Frölunda helst glömma. Segt och stillastående. De avslutande två lär spelarna titta på om och om igen på video, det är bland det bästa laget har presterat hittills i år. Joel Lundqvists powerplay-mål som innebar 4–2, nio minuter in i andra perioden, var ett klassiskt klapp-klapp-mål, tre, fyra rappa passningar och ett klockrent avslut. 11 688 stod upp och jublade.

- Vi var inte alls närvarande i början av matchen. Alla var besvikna i pausen och det behövdes inte sägas så mycket. Skönt att vi kunde resa oss, sa Lechtaler.

Tätt och intensivt. Tvåsiffrigt i antal slagsmål, men också underhållande ishockey, framförallt från hemmalaget.

- Vi pratade om att Frölunda förmodligen skulle komma ut betydligt bättre i andra perioden, men vi visste inte exakt hur mycket bättre. Vi stod bara och tittade på, sa Modos tränare Ulf Samuelsson.

Joel Lundqvist fick en smäll mot käken och undersöks i dag. Robin Lindqvist en smäll över munnen, Johan Sundström en mot huvudet, båda syddes ett par stygn, men kunde avsluta matchen.

Mest läst