Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/4

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Bärgare i krasch med lastbil på E6 – svåra vägförhållanden

En bärgningsbil och en lastbil kraschade på E6 i norra Bohuslän och två personer fick föras till sjukhus på torsdagskvällen. Olyckorna avlöste varandra i hela Sverige förväntades stanna även till fredagen.

Under torsdagen drog ett regnområde in över delar av Västsverige. Regnet orsakade plötsligt ishalka på vägarna. Vid lunchtid gled en buss med 50 passagerare av vägen i Karlskoga, på grund av halkan. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

En militärbuss körde under torsdagskvällen av vägen i Östersund med fyra skadade som följd.

LÄS MER: Militärbuss har kraschat - fyra skadade

Dimma försämrar sikten

Trafikverket varnade för halt väglag under natten till fredag och fredagsmorgonen i de norra delarna av Västra Götalands län samt Värmlands län.

Norrland och Svealand drabbades av frosthalka sent på torsdagskvällen vilket förväntades stanna till fredagen.

Svår olycka på E6

Den mest omfattande olyckan under torsdagen strax före 20-tiden inträffade på E6.

Gunnar Ohlén, inre befäl vid räddningstjänsten i Tanum, uppgav att olyckan inträffade i kraftig dimma när en lastbil körde rakt in i en bärgningsbil som stod i vägrenen.

– Det är otroligt dimmigt vid platsen och har varit det hela dagen, berättade Gunnar Ohlén.

Olyckan inträffade i höjd med rastplatsen Världsarvet i Tanums kommun i norrgående riktning längs E6. Motorvägen stängdes till en början av helt i båda riktningar, för att sedan öppnas upp i södergående riktning.

Krocken skapade under torsdagskvällen långa köer i riktning mot Oslo. 

Susanne Björk var en av dem som fastnade i de kilometerlånga köerna under två och en halv timme.

– Vi är på väg till Strömstad, men det är hel stopp på platsen. Inget händer. Vi befinner oss några kiliometer från olyckan enligt kartfunktionen i mobilen och köerna fortsätter långt bakom oss. Jag förstår att det är en stor olycka, men någon borde ha lett om kön vid det här laget, berättade hon under torsdagskvällen.

Flera personbilar i krocken

Efter krocken mellan lastbil och bärgningsbil, körde flera bilar till in i krocken. Utöver räddningstjänst och polis skickades fem ambulanser till olycksplatsen. Tre personer skadades i olyckan – varav två fördes till Norra Älvsborgs sjukhus i Trollhättan.

– Deras skador ska inte vara livshotande, berättade Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen i region Väst under torsdagskvällen.

Enligt presstjänsten på Näl vae en kvinna och en man inblandade i olyckan – kvinnans tillstånd beskrevs som allvarligt men stabilt, medan mannen fick lindriga skador.

Prognosen för när trafiken kan börja rulla igen flyttades fram flera gånger. Vid 00.40 var räddningstjänstens arbete avslutat på platsen, men köerna fortsatt långa.

Vet du mer? Har du bilder? Kontakta GP:

Via mejl: [email protected], mms:a eller sms:a till nummer: 72010, Tipstelefonen: 031-17 20 10

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.