Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Avspärrningar hävda - inget farligt i bilen

Avspärrningarna kring en bil på Kennedygatan hävdes strax före klockan 17, sedan polisens bombtekniker undersökt misstänkta föremål i fordonet. Bilen har anknytning till den tidigare skottlossningen i Majorna.

Polisen bombtekniker kunde klockan 16.45 konstatera att bilen inte innehöll något farligt och lite senare tog polisen bort avspärrningarna.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ulf Lindahl (bilden till höger) var en av de Majbor som fick stå och vänta en god stund utanför avspärrningarna. Han var på väg hem till sin bostad alldeles nära den aktuella bilen.

- Polisen var här redan för några dagar sedan och tog sig då en titt på bilen. Jag tycker de borde ha reagerat redan då för bilen har stått rätt konstigt parkerad, säger han.

Orsaken till polisinsatsen var att polisen fått in uppgifter om att några okända personer kan ha placerat ett misstänkt farligt föremål i bilen.

Hus i närheten av bilen evakuerades vid 16-tiden på fredagen.

- Vi tömmer ett par trappuppgångar på Majstångsgatan. Vi har bussar där de boende får vara under tiden, sa polisens presstalesman Björ Blixter då.

Ett stort polispådrag ryckte ut till Majorna vid 14-tiden. Polisen hade då fått in uppgifter om att det kunde finnas ett misstänkt farligt föremål i en bil.

Både polis, räddningstjänst och ambulans var på plats. Även Kjellestadsgatan och Silverkällegatan berördes av avspärrningarna. Barnen i den närliggande förskolan samt i Sannaskolan utrymdes i ett tidigt skede.

Enligt polisen används bilen av personer som har samband med skottlossningen på Kennedygatan förra helgen. Den 23 januari skottskadades två män nära Sannaskolan. En hittades utomhus, medan den andre tog sig till sjukhus på egen hand.

En 22-årig man anhölls misstänkt för mordförsök. Han släpptes senare, men var då fortfarande misstänkt.

Polisen har tagit bilen i beslag för närmare undersökning. En förundersökning har inletts med rubricering allmänfarlig ödeläggelse.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.