Se till att du har den senaste versionen av GPs app, så att du inte missar några nyheter - uppdatera här

Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

⇒ Om cookies och personuppgifter
collage

AVSLÖJAR: Handbollsstjärnan gör comeback: Vuxit fram

Ida Odén tackade för sig efter förra säsongen. Nu tar den förre detta landslagsstjärnan upp karriären igen.…– Det har vuxit fram, säger hon om beslutet.

28-åringen var en av de största stjärnorna i Sävehof och var bofast i landslaget när hon valde att avsluta sin karriär under förra året. Sista matchen missade hon dessutom då graviditeten satte stopp. Nu är hennes lille son Arvid snart tre månader. Efter många tankar växte beslutet om att göra comeback fram.

– Det har vuxit fram för mig. När jag slutade var jag ju ganska tydlig med att jag inte skulle spela igen, var ganska bestämd. Men jag har funderat ett tag och när jag fick förfrågan från Sävehof så började jag fundera på allvar, säger hon.

Ingen övertalningskampanj alltså?

– Haha, nej! Klart att de har pratat med mig och så, men inte så att det varit jobbigt.

Varför gör du comeback då?

– Jag har känt suget att spela igen, sen ska det bli intressant med nya arenan i höst. Jag kommer ändå att ha lite ledig tid på dagarna så att jag kan hänga med Arvid.

Handbollsformen är inte på topp av förståliga skäl. Odén blev mamma för tre månader sedan och har endast passat lite lätt på träningar då hon varit tränare i Sävehof.

– Det har inte varit jättemycket träning så jag får vänja kroppen. Det får inte bli någon chock eller att jag tränar för hårt nu och skadar mig. Det får ta den tiden det tar, säger hon och fortsätter.

– Tanken är ju främst nästa säsong. Jag har ju skrivit på för nästa år och det är då jag ska vara i fysisk bra form. Det känns ganska skönt att kunna fokusera på det och inte känna att jag behöver stressa för att ta mig tillbaka.

Så spel i vår blir en ren bonus?

– Lite så ja ... vi får se hur det känns men tanken är inte att spela något i år. Skulle det kännas bra så är det ett beslut då. Men funkar laget bra och går bra så finns det ingen anledning att stressa.

För Sävehof blir tillskottet ett riktigt drömtillskot. Stjärna efter stjärna har lämnat klubben men nu får de en 28-åring med motivationen tillbaka – redo att leda Sävehof mot nya framgångar.

– Det är jätteroligt att ha tagit beslutet och få spela i nya arenan. Just nu är det en säsong i taget som gäller. Vi får se hur det känns helt enkelt, att vara tillbaka, att vara borta lite mer med matcher. Men jag är taggad, säger Odén.

Mest läst