Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

  Den här artikeln ingår för dig som är kund.

  Avicii | You make me

  Det här är en recension. Ställningstaganden är recensentens egna.

  Dans

  Dans

  Avicii

  You make me

  (Universal)

  Den 13 september kommer Aviciis fullängdsdebut och lagom till dess har han grundat med inte en utan två dunderhits. Countrypastischen Wake me upp har inte ens hunnit dala på spellistorna innan Avicii släpper lös uppföljaren You make me. Återigen imponerar han.

  Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

  Redan med introts houseklaviatur infinner sig mesta möjliga igenkänning i kombination med en sprittande fräschör. Liksom tidigare ligger Aviciis styrka i förmågan att under knappa fyra intensiva minuter variera ett enkelt tema på ett sätt som gör att låten sätter sig omedelbart men ändå aldrig blir tråkig. Vi har hört det förut men några smarta drag gör att man vill sätta på låten på repeat. Här finns bland annat ett egentligen ganska lökigt break som låter som en marimba. Men det funkar i några korta ögonblick innan Avicii kickar igång festen igen, med marimban kvar i ljudbilden. Snyggt.

  Det kommande albumet gästas av bland andra Nile Rodgers, Adam Lambert och Mac Davis - som producerade In the Ghetto och A Little Less Conversation åt Elvis Presley. På You make me sjunger Salem Al Fakir och Vincent Pontare (!). En skön blandning, minst sagt.