Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Allt från Mia Gahne

Chokladtryffelägg med rom

cirka 35 tryfflar 270 g mörk choklad 50 g smör 2 dl vispgrädde 2 msk honung 1/3 dl mörk rom 2 dl kakao 2 dl florsocker Hacka chokladen grovt och lägg den i en bunke. Skär smöret i tärningar. Koka upp grädde och honung i en kastrull. Ta av från värmen så fort grädden börjar koka och häll den över chokladen. Låt chokladen smälta i någon minut och rör sedan om med en värmetålig slickepott tills all choklad har smält. Tillsätt smör och rör om tills även det har smält. Häll till sist ned rom i en tunn stråle medan du rör om med slickepotten tills tryffeln är jämn och fin. Täck med plastfolie direkt mot tryffelns yta. Låt stå och stelna i rumstemperatur i minst sex timmar. Häll upp kakao och florsocker i var sin djup tallrik. Använd en sked och forma små ägg av tryffeln och vänd antingen i kakao- eller florsockerblandningen så att de täcks runtom.