Mest korrupta landet utsett Världens mest korrupta länder är Somalia, Burma och Irak. Det konstaterar organisationen Transparency International i sin rapport för 2008.
EU bromsar krav på biobränsle Från miljöhåll kommer allt mer kritik mot odlade bränslen som etanol och biodiesel - och det sätter nu spår i EU:s klimatpolitik.
Européer vänder Turkiet ryggen Nej, Turkiet hör inte hemma i EU. Det är i alla fall folkets uppfattning. En mätning i sju länder visar ett kraftigt ökat motstånd mot turkiskt medlemskap.
USA-kris stort hot mot Kina Kina riskerar förlora över 2 500 miljarder kronor på USA:s bolånekris, nästan en femtedel av landets valutareserv. Det skulle slå hårt mot relationen mellan Peking och Washington.
EU-dom hot mot dansk invandrarpolitik Den hårda debatten fortsätter i Danmark om en EU-dom som hotar landets tuffa invandrarpolitik. Krav ställs på integrationsministerns avgång, men hon försvaras av statsministern.
Flickor begravdes levande Tre tonårsflickor i Pakistan ville gifta sig med vem de ville. Då blev de levande begravda ihop med två andra kvinnor. Dåden försvaras av en parlamentsledamot som "våra normer".
Jörg Haider gör comeback Österrikes nyval ser ut att bli en större omvälvning än högerradikalen Jörg Haiders genombrott 1999. Nu gör Haider comeback - men det är inte därför de två stora partierna backar.
Storbritannien blir störst Europas befolkning står inför dramatiska förändringar. Från 2035 börjar antalet invånare minska. Men Sverige fortsätter öka - och Storbritannien går om Tyskland som Västeuropas största land.
snart i majoritet"> "Minoriteter" <br>snart i majoritet USA:s befolkning blir allt brokigare. Och det går fortare än myndigheterna förut trott. Redan om 15 år är "minoriteterna" i majoritet bland de unga - och snart också i hela folket.
Ålänningar hotar stjälpa finländskt ja Öar ställer till det för EU. Inte nog med att Irland sagt nej till Lissabonfördraget. Även ålänningarna hotar stjälpa ett finländskt ja till fördraget.
Kriget skapar spricka i EU Kriget i Georgien har skapat en spricka i EU. De baltiska staterna och Polen vill ha en tuffare linje mot Ryssland, medan Italiens högerregering framstår som Moskvas främste vän.
Risk att Moskva stryper spannmålstillgången Ryska regeringen biffar upp sina muskler genom att åter förstatliga exporten av spannmål. Rysslands svarta jord kan på sikt ge samma makt som landets gasfält.
Nytt terrorhot mot OS En muslimsk grupp från västra Kina har släppt en tredje video på nätet med hot om attacker mot OS. Men terroristexperter tonar ned hoten.
En kilometer Berlinmur rustas upp En dryg kilometer av Berlinmuren ska rustas upp igen i höst. Och inte så få tyskar skulle vilja ha tillbaka hela skiljelinjen.
Danskt uppror mot EU-dom om invandring Danmarks tuffa invandringspolitik är hotad efter en EU-dom. Det har lett till hätsk debatt, där ledande politiker anser att Danmark helt enkelt ska strunta i EU:s domstol.
Miljön en allt hetare fråga för Spanien Spanien sänker farten från 100 till 80 kilometer i timmen runt stora städer. Och om sex år har landet en miljon elbilar. Det öppnas också nya flygrutter - kortare och billigare.
Karadzic inför rätta Klockan 16 på torsdagseftermiddagan ställs Radovan Karadzic inför krigsförbrytardomstolen i Haag - som efter 13 år äntligen kan läsa upp hans åtal.
Spänt läge i Turkiet Bombdådet i Istanbul trissar ytterligare upp en redan spänd stämning i Turkiet, där det inom några dagar avgörs om premiärminister Erdogan och hans parti ska bannlysas.
Nu står Berlusconi över lagen - Ni har befriat mig! Det sa premiärminister Silvio Berlusconi sedan senaten ställt honom över lagen - ett beslut som kontrasterar mot Italiens i övrigt hårda satsning på brottsbekämpning.
Karadzic vill försvara sig själv Med håret klippt och det yviga skägget borta har den gripne bosnienserbiske ledaren Radovan Karadzic beslutat försvara sig själv vid domstolen i Haag - en fasa för åklagarna.
Råd till turister som vill köpa sex Sex går att köpa för femtio spänn, men bäst är att lägga till några hundralappar. Så handfasta råd får turisten i en guide utgiven av danska tidningen Politiken.
Källarflickan åter hos familjen Den 19-åriga "källarflickan" i Österrike kunde redan i söndags åka från akutsjukhuset för att förenas med sin familj.
Österrike - ett litet land med stor historia Här går knappt att komma fram för alla turister. Så är också Österrikes huvudstad storslagen - ja, snarast bombastisk med tanke på att landet numera är mindre än Sverige.
Färre handelshinder för u-länderna FN:s toppmöte duckade på frågan om det lämpliga i att satsa på biobränslen. Men Sverige och andra fick igenom att EU och USA mer ska öppna sina marknader för u-länderna.
Matkrisen skylls på <br>eftersatt jordbruk En orsak till matkrisen är att jordbrukets utveckling eftersatts, och på FN:s matmöte talas mycket om forskning och investeringar. Då är svensken Lennart Båge en nyckelfigur.
Ministern tror på Ban Ki-moons mål Krisen är också en möjlighet. Det blir jordbruksminister Eskil Erlandssons budskap när han i dag talar på FN:s matmöte.
Hård ton på FN:s matmöte FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon vill producera 50 procent mer mat till 2030. Det budet dubblade Frankrikes president Nicolas Sarkozy när FN:s matmöte inleddes i går.
Pristagare hindras åka till Göteborg WAN, dagstidningarnas internationella förbund, protesterar mot att Kina stoppat journalisten Li Changqings familj från att resa till Göteborg och ta emot ett pris för pressfrihet.
Medier fortsätter spekulera om dramat Incestdramat i Österrike har lockat fram vissa mediers värsta sidor. Lagom till SVT:s dokumentär på tisdagskvällen flaxade ännu en tidningsanka - bara för att falla pladask.
Anka om incest-<br>dramat inför<br>tv-dokumentär Incestdramat i Österrike har lockat fram vissa mediers värsta sidor. Lagom till SVT:s dokumentär i kväll har ännu en tidningsanka flaxat med vingarna - bara för att falla pladask.
Turbulens kring Grekland I bråk med grannarna. Och häftigt kritiserat för hur flyktingar tas emot. Samtidigt som en radikal vänster växer sig stark. Ett udda europeiskt land gästar Göteborg på torsdagen.
Bråk om etanol på toppmöte Det blir strid om biobränslen på EU:s toppmöte med Latinamerika i helgen, där blickarna även riktas mot relationen mellan Venezuelas president Hugo Chavez och vänstergerillan Farc.
"Djuren blir oroliga i förväg" Det är svårt att förutsäga jordbävningar. Vi vet att djur blir oroliga men inte vad de reagerar på, förklarar Lennart Björklund, docent i geovetenskap vid Göteborgs universitet.
Hjälpsändningar stoppades igen I går koncentrerade Burmas myndigheter sig på att genomföra sin folkomröstning om en ny konstitution, medan utländska biståndsgivare stångades med landets byråkrati.
Livet är skit ... ... många dagar. Så även i Frankrike - ett land vi annars gärna förknippar med lyx, raffinemang, amorösa äventyr och annat av livets goda.
Dåligt med syre i källaren Till polisens lättnad hittades i måndags en ny dörr till hålan i Amstetten. Därmed blev det lite drag och mer syre i källaren - där den våldtagna dottern levt i 24 år.
Familjen kan få ny identitet Första veckan i frihet är till ända, det värsta känslosvallet har lagt sig, en ny värld börjar bli någorlunda bekant. Nu handlar det om framtiden för de frisläppta fångarna.
Fadern får en tuff försvarare Räkna med att rättegången blir spektakulär - och ett nytt lidande för offren. En av landets tuffaste advokater ska sköta försvaret.
100 ska höras om fångenskapen Runt 100 personer har bott i huset under tiden fadern hållit dottern inspärrad. Polisen vill förhöra allesammans för att minutiöst rekonstruera de 24 åren av fångenskap.
42-åriga kvinnan<br>ser ut som sin mor Den 42-åriga kvinna som hållits fången mer än halva sitt liv har åldrats så mycket att läkarna säger att hon nästan ser ut som sin 68-åriga mamma.
Polisen misstänkte 42-åriga kvinnan När incestdramat rullades upp grep polisen först den 42-åriga kvinnan, misstänkt för bortförande av barn. Inte förrän på stationen stod det klart vem som var förövare.
Fritzl riskerar 15 års fängelse Nu är det bevisat, även med DNA. 73-åringen är far till den inspärrade dotterns alla sex barn.
Fadern har erkänt sina övergrepp I 24 år höll Josef Fritzl fängelset hemligt. Men historien sprack när hans 19-åriga dotter - som också är hans dotterdotter - blev sjuk.
Fadern har erkänt sina övergrepp I 24 år höll Josef Fritzl sitt fängelse hemligt. Men historien sprack när hans 19-åriga dotter - som också är hans dotterdotter - blev sjuk. I går erkände Fritzl sina missdåd.
Hopp om att barnen kan tillfriskna De tre barn som hölls inspärrade med sin mamma lider av både fysiska och psykiska skador, men det finns hopp om att de kan tillfriskna.
"Ett perfekt nät av lögner" Att han var sjubarnsfar visste alla. Men att han i själva verket hade 14 barn visste bara han själv och den 42-åriga dotter som han sex gånger gjort gravid.
Priset på ris rekordhögt De fattiga i världen fortsätter plågas av dyr mat. Priset på ris slår rekord, och lagren av majs väntas minska. Däremot lättar trycket på vete, som blivit billigare senaste tiden.
Kostnaderna för nödhjälp har ökat med 7 miljarder Den dyra maten i världen har fått FN:s kostnader för nödhjälp att öka med 39 procent eller 7 miljarder kronor.
Litauen höjer tonen Den forna Sovjetrepubliken Litauen kör tuffaste spelet när EU ska förhandla om ett nytt partnerskapsavtal med Ryssland.
Potatis lindrar matkrisen När ris, majs och vete dubblas i pris och världen skakas av hungerkravaller, då kommer en knöl än en gång till de fattigas hjälp.
Bryssel sägs vilja påverka EU-valet EU:s känsliga budgetarbete har flyttats fram. Det ses som ännu ett tecken på att Bryssel smyger i buskarna för att inte reta upp irländarna innan de röstat om unionens nya fördrag.
Haitis premiärminister avsatt Skenande matpriser börjar kräva sitt politiska pris. Efter tio dagars hungerkravaller i Haiti röstade landets senat i går för att avsätta premiärminister Jacques Edouard Alexis.
Biobränsle ger dyrare mat Biobränslen lyfts fram som syndabock i en ny larmrapport om stigande matpriser från Världsbanken. Brittiske premiärministern Gordon Brown vill ta upp frågan på en FN-konferens.
Hemlig plan för reträtt från Afghanistan Det blev inte mycket av Natos uppladdning i Afghanistan - bara en femtedel av vad USA önskat. Och en tysk tidning påstår att det nu finns en hemlig plan för reträtt.
Jusjtjenko hoppfull efter mötet Ukrainas president Viktor Jusjtjenko höll modet uppe efter att ha träffat Natoländernas ledare, trots att hans land inte fick ta nästa steg på vägen in i militäralliansen.
Tuff Putin på Nato-möte Kom inte närmare våra gränser! Budskapet från Vladimir Putin på Natomötet gick inte att ta miste på.
Tuff Putin på Nato-möte Sätt inte upp antimissilbaser nära våra gränser! Budskapet från Vladimir Putin på Nato-mötet gick inte att ta miste på.
Ukrainas Nato-inträde dröjer Ukrainas president Viktor Jusjtjenko höll modet uppe efter att ha träffat Nato-ländernas ledare, trots att hans land inte fick ta nästa steg på vägen in i militäralliansen.
Fler svenskar till Afghanistan Regeringen överväger att skicka fler soldater än de 360 som redan finns i Afghanistan. Men de ska inte sättas in i den oroliga södra delen av landet.
Bråk om vem som ska få vara med I morgon har ryske presidenten Vladimir Putin för första gången tänkt besöka ett av Natos toppmöten. Oavsett om han kommer eller inte var Ryssland i hög grad närvarande redan i går.
Toppmöte i "Folkets hus" På onsdagskvällen satte sig västvärldens toppledare till bords för att gräla i en av de mest absurda byggnader som någonsin uppförts.
Inga uteliggare när Nato-toppar intar Bukarest När 50 länders premiärministrar samlas till Natos största toppmöte hittills, då rensas den rumänska huvudstadens uteliggare bort.
Biobränslen till vilket pris? Biobränslen ifrågasätts allt mer i världen. Fredspristagaren Rajendra Pachauri manade förra veckan till försiktighet. Och inom EU kritiseras målet om 10 procents biobränslen för transporter.
Pengarna räcker inte till ris Minst sju personer har dött i Egypten medan de köat för subventionerat bröd de senaste veckorna, enligt landets polis. Två stacks ihjäl i slagsmål, de andra dog av utmattning i hettan.
Ökad skepsis mot biobränslen Biobränslen ifrågasätts allt mer i världen. Fredspristagaren Rajendra Pachauri manade förra veckan till försiktighet. Och inom EU kritiseras målet om 10 procents biobränslen för transporter.
Polsk bögskräck hotar EU-fördrag Bögar kan få gifta sig i Polen och tyskar kräva ersättning för förlorat land - med sådana argument ser oppositionen ut att tvinga fram en folkomröstning om EU:s nya fördrag.
FN och EU kritiserar Flandern Flamländska delen av Belgien gör sig sannolikt skyldig till etnisk diskriminering. Det säger både FN och EU, vilket skärpt motsättningarna i försöken att bilda regering.
Hot ska tvinga fram klimatavtal nästa år BRYSSEL: Hot om motåtgärder för att skydda den egna industrin - det blev EU:s nya utspel för att försöka få med USA, Kina och andra länder på ett klimatavtal nästa år.
Ska vi baka bröd eller driva bilar med säden? BRYSSEL: Att elda upp vete och majs för att köra runt i etanolbilar är kanske inte lösningen med stort L på världens energiproblem. Det börjar även EU-ländernas regeringschefer inse.
Biobränslen ifrågasätts Att elda upp vete och majs för att köra runt i etanolbilar är kanske inte lösningen med stort L på världens energiproblem. Det börjar även EU-ländernas regeringschefer inse.
EU-toppar träter<br> om klimatbördan Klimat- och energipolitik blev de stora stridsfrågorna när EU-ländernas 27 regeringschefer i går kväll samlades till årets första toppmöte.
Polen kräver hårdare kontroll av Gazprom Polen vill även räkna in ryska energijätten Gazprom, när EU-länderna förespråkar hårdare kontroll av Rysslands, Kinas och arabstaternas statsägda fonder.
Klimatfrågorna<br> väntas vålla strid Klimat- och energipolitik spåddes bli de stora stridsfrågorna när EU-ländernas 27 regeringschefer samlades till toppmöte på torsdag eftermiddag.
Svåra frågor på EU-toppmöte Vem ska anstränga sig mest för att minska utsläppen av växthusgaser? En första tuppfäktning kring den frågan väntar på EU:s toppmöte i dag och i morgon.
EU-rapport: Varmare<br>klimat ökar krigsrisken Nordiska länder kan hamna i strid med Ryssland om olja och gas i Arktis. Samtidigt ökar invandringen kraftigt. Det är två av hoten mot Europas säkerhet när klimatet blir varmare.
Nyval kan störa fotbolls-EM Österrikes värdskap i fotbolls-EM hotas av störningar, då landet kan kastas ut i nyval före sommaren. "Stämningen är usel" i koalitionen mellan socialdemokrater och konservativa.
Elefantjakt tillåts<br>i Sydafrika Elefantbössan ska åter fram i Sydafrika, där stammen mer än dubblats sedan jakten förbjöds. Djurrättsgrupper protesterar och jämför med mord, men Världsnaturfonden WWF accepterar.
EU vill kunna stoppa<br> nyrika länders aktieköp EU vill ha regler som gör att Kina, Ryssland och arabstaterna inte kan köpa strategiskt känsliga tillgångar i västvärlden. Men i Kina går centralbanken till motattack.
Kameror upprör Slovenien Ett italienskt förslag om övervakningskameror vid gränsen väcker ilska i grannlandet Slovenien. Men det får grönt ljus av ansvarige EU-kommissionären - själv italienare.
Bedrägeri i EU-parlamentet EU-parlamentariker missbrukar bidrag till sina assistenters löner, enligt en utredning av parlamentet självt. Rapporten hålls hemlig, men kan bli ett fall för EU:s bedrägeripolis.
Frankrike hedrar krigsveteran Statsbegravning för den ene, en död i glömska för den andre. Så olika behandlas siste veteranen från första världskriget i Frankrike och Tyskland.
Våg av tjetjener strömmar till väst Sedan det passfria Schengen-området utvidgats har en våg av tjetjener illegalt försökt nå Västeuropa. Samtidigt har misstänkta brottslingar stoppats vid zonens yttre gränser.
Grekland på historiskt besök i Turkiet För första gången på 49 år har en grekisk premiärminister besökt Turkiet. Ärkerivalernas möte har stort symboliskt värde, men många konflikter återstår att lösa.
Wall Street kan bli Chinatown Slösaktiga amerikaner betalar nu priset för sin oljetörst och sin lust till billiga importvaror från utlandet - deras land säljs ut på rea till sparsamma asiater.
Kärlek får Sarkozy att mjukna När hårdför politik inte biter, då blir Frankrikes nykäre president en hjärtans mjuk filosof. Nicolas Sarkozy vill bredda begreppet tillväxt - även "livskvalitet" ska räknas.
Sibiriska tigrar på väg tillbaka Sibiriens och Östasiens amurtigrar har börjat återhämta sig, medan jaguarerna i Sydamerika trängs tillbaka. Här är 2007 års vinnare och förlorare bland utrotningshotade djur.